Kristova léta, dámy…

01.02.2011 15:30

24.9.2004

Co si holky po třicítce představují pod pojmem „romantická láska“? Opravdu po ní tak toužíte? Fakt by mě to zajímalo. 

Jako ty čtyři nebo pět z toho dokumentu, takhle jsem si je zapamatoval, jsou to možná jen úlomky charakterů, ale taky to jsou věty, které mě na nich zaujaly. Ta první je vdaná, dvě děti: „Jsem šťastná, klape nám to, je na něj spolehnutí, ale neumím si představit, že s ním budu až do smrti.“ Druhá má dvě děti s umělcem o třicet let starším: „Za pět let tady Bobo třeba nebude, co pak?“ Třetí po ukončení osmiletého vztahu zjistila: „Nejsem tak silná, jak jsem si myslela.“ Čtvrtá, když ho poslala do háje: „Chci mít dítě, ale sama.“ Pátá byla režisérka… Mají to holky těžký, protože s náma chlapama ten život musí být strašný. Chápu je když říkají: „Holka musí mít kamarádky, tohle jsou věci, který nemůžeš chlapovi absolutně říct. Buď tě pošle do háje nebo to začne řešit.“ „To dělají ty jejich mámy, jen potřebujou služky ne partnery.“ „Nemůžu se s ním bavit a on to ví, nemám mu co říct.“

A pak přijde ta proměna: „Chtěla bych potkat muže, který mě bude milovat. Jen tak. Taková velká romantická láska.“ „Nepotřebuju už jeho peníze, ale aby mě měl rád.“ „

Opravdu jsou věci, o kterých se ženská nemůže s chlapem bavit, ženské operace, léčebné kůry ve Františkových Lázních, vyšetření děložního čípku. Chlap potřebuje chůvu ne partnerku, kdo by mu taky nosil pivo k televizi, když sleduje fotbal. Co mu taky říkat, když pořád lže a nikdy neřekne: mám tě rád. A velká romantická láska se nikdy neobjeví, je to jen sen!!!! To jsou prostě dané zákony světa.

Ale ony někde ve skrytu duše tuší, že ve Velkých Zákonech je díra, že přeci jen tak doslova neplatí a občas se stane zázrak. Odněkud z neznáma se objeví On, který je bezmezně miluje takové jaké právě jsou, nevadí mu, co si kdy myslely nebo dělaly, nezajímá ho, co si myslí nebo dělají teď. Je mu jedno, jestli jsou krásné nebo ošklivé, pro něho jsou dokonalé, takové, jaké jsou. Nechce po nich, aby mu praly nebo vařily, nechce dokonce ani aby jeho lásku opětovaly, když nechtějí. Ať mu cokoliv řeknou, on ví, že si chtějí popovídat a nepotřebují, aby on jejich problémy řešil a tak mu řeknou všechno, od drobných starostí s truhlíky za okny, po velká trápení, když umírá někdo blízký. A on jim vždycky řekne: miluji tě, lásko.

Co je pro holky po třicítce romantická láska? Dokážou vůbec poznat, když se objeví? Co udělají, když se najednou vynoří? Půjdou za ní nebo zůstanou tam, kde jsou? Co udělá holka po třicítce, když jí do života vstoupí romantická láska?

Velká Romantická Láska překoná velká protivenství nebo nekonečný zmar, překlene hlubokou nenávist nebo dlouhé odloučení, vyléčí nepřekonatelnou nedůvěru nebo panický strach, i kdyby širý oceán ležel mezi nimi, ta láska se naplní.

Co uděláš ty, když ti moje láska vstoupila do života? A myslím, že je to zatím romantika jako řemen…

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode

TOPlist