Bytosti světla ve světě záměrů

05.11.2007 00:00

 Pohled na události v tomto světě, který mají Bytosti světla, je jiný než jaký mají obvykle lidé. Chci Vás s tímto pohledem seznámit, zkuste o něm pouvažovat, jestli se na svět můžete dívat i očima andělů. Tenhle pohled nehledá rozpory mezi odpůrci či zastánci čehokoliv, ale naopak se zaměřuje na hledání toho, co máme všichni společné, na čem se dokážeme shodnout. Současný konfrontační styl politiků, žurnalistů, ale i spousty lidí zaměřených spirituálně akorát podněcuje vášně, nenávist a zášť a netvoří to, co z hloubi duše chtějí všichni lidi na téhle planetě, harmonii, radost, mír a lásku.

Lásku podvědomě chceme všichni, ale myslíme si, že je jí na světě málo, že k tomu, abychom jí dostali, musíme o ní tvrdě bojovat. A pokud nám jí druzí lidé nechtějí dát dobrovolně, musíme si jí vzít násilím, donutit ostatní, aby nám naslouchali, vnímali nás a milovali.

Co má ovšem tohle násilí společného s láskou? Nic. Je to válka, boj o život. A tahle válka neprobíhá někde daleko v Iráku nebo Afghánistánu, ale v našich hlavách, v našich rodinách, v našich médiích, v politice, ekonomice, v celé společnosti. Žijeme ve válečném stavu a kážeme celému světu, že chceme mír. Bojujeme proti radarům, základnám, globálnímu oteplování, okupacím a stejně bojujeme se svými dětmi, rodiči, spolupracovníky, s vládou a hlavně a především sami se sebou. Na všem vidíme chyby, nic se nám nelíbí, každému dokážeme poradit, co by měl nebo neměl dělat. A nikdo nás neposlouchá. Proč? Co děláme blbě? Co vlastně chceme? Opravdu chceme prožívat tenhle nefunkční život, co se odehrává kolem nás? Opravdu nás těší ty nekonečné hádky a spory, kdy se pokoušíme převálcovat argumenty každého, kdo se nám nelíbí? Nebo už si konečně uvědomujeme, že tohle nás opravdu netěší a chceme to začít dělat jinak?

Všechno je o záměru. Tenhle vesmír je stroj na záměry. Vhodíš záměr, vrátí se ti výsledek. Pokud nevíme, co tam házíme, vesmír nám vrací věci nebo události, které se nám nemusí líbit. A většina lidí neví, jaký záměr posílá vesmíru. Jejich nevědomé záměry si protiřečí, jsou v konfliktu se záměry jiných lidí, dnes si přejí to, zítra ono. Výsledkem je obrovský zmatek, utrpení a bolest. Ale my sami jsme tvůrci toho všeho a protože si to neuvědomujeme, obviňujeme z té své bolesti všechny kolem sebe, může za to opilý manžel nebo záletná manželka, zlobivé děti nebo nesnesitelná tchýně, za zbytek pak může vláda, komunisti, ODS, Američani a marťani.

Prostě obviníme kohokoliv jen abychom nemuseli připustit, že zodpovědnost je na nás. Vesmír realizoval záměr, který jsme mu vyslali. Pokud ale místo štěstí a radosti nám vesmír vrací bolest a strach, náš záměr je nefunkční. Ale jsme svobodní, můžeme svůj záměr změnit, můžeme ho změnit tak, aby tvořil to, co chceme. A to platí na všech úrovních, na naší osobní, společenské, národní i globální. Jako civilizace nevíme, co chceme, nevíme to ani jako národ nebo společenství a tak se kolem nás ve světě dějí věci, které se nám nelíbí. Je nejvyšší čas začít si naše záměry uvědomovat, uvědomovat si spojení mezi událostmi a našimi záměry, které je tvoří. A hledat jiné záměry, které začnou konečně tvořit to, co opravdu chceme. Bytosti světla si jsou vědomé, jaké záměry letí světem a přesně nám ukazují, co vlastně tvoříme. Většina lidí na téhle planetě je ve vleku svých nevědomých záměrů a podle toho taky současná situace vypadá. Je to čurbes, který se nelíbí už vůbec nikomu. A první krokem, jak to změnit, je uvědomění.

Spousta lidí protestuje proti globálnímu oteplování, jadernému zbrojení, válce v Iráku, radarům a milionu dalších věcí. Jaký mají tito protestanti záměr? Co chtějí a co skutečně vysílají do vesmíru? Co jim ten vesmír posílá nazpět? Už několik měsíců probíhají akce proti radarové základně. Naslouchám tomu, co chtějí ti, kteří se jich zúčastňují. Říkají, že CHTĚJÍ protestovat proti stavbě radaru. Tohle je jasně definovaný záměr, slovo CHCI je právě tím, které tvoří realitu. Na tohle slovo reaguje vesmír a spouští akci. Druhou otázkou je, co vlastně tenhle záměr tvoří. Rozeberme si to podrobně.

Tento záměr tvoří akci, dále tvoří radarovou základnu a třetím tvořeným prvkem je boj mezi nimi. Tohle slyší vesmír a taky to vytvoří. Akce, která chce bojovat proti základně, by neměla žádný smysl, kdyby žádná základna neexistovala, ale protože všechno ve vesmíru má smysl, je potřeba tu základnu vytvořit. Je ovšem tohle cíl protestujících? Pochybuju. Ale takto to funguje u všech akcí, které jsou PROTI něčemu, energie kterou do takového záměru dáváme, nakonec tvoří přesně to, proti čemu protestujeme. A čím usilovnější je protest, tím rychleji se nechtěné zhmotní. Tyhle akce vycházela z hlubokého nevědomí protestantů, kteří si naprosto neuvědomují své záměry ani mechanismy, které je nakonec realizují. Čím hlasitější je protest proti radarům, tím konkrétnější je plán na jejich stavbu, čím intenzivnější křik se donesl k uším ruského prezidenta Putina, tím usilovněji se on snaží stavbě zabránit a tím sveřepější je pak názor, ten radar postavit. Akce tedy byla naprosto nefunkční a kontraproduktivní. Velice pomohla straně zastánců.

Záměr zastánců je jednoduchý: CHCEME postavi radar. A veškerá energie jejich záměru, jde do realizace radaru. Zde se energie zastánců i odpůrců sčítají, protože radar vlastně potřebují obě strany. Odpůrci pak ještě navrh tvoří boj, válku. Obzvlášť pikantní jsou tedy protesty proti válce v Iráku, které jí rozdmíchaly do netušených rozměrů a šíleného krveprolití. Takže místo míru, což byl asi původní záměr protestujících, tu máme tisíce mrtvých iráčanů a naprosto rozhádané vztahy mezi Evropou a Amerikou.

Ano, takto pracují nevědomé záměry. Udělejte si jen zběžnou inventuru záměrů, které jste podpořili během uplynulých 24 hodin. Nadávali jste u televize? Rozčílili jste se u novin? Co vás namíchlo na internetu? Proti čemu všemu máte tisíc chutí protestovat? Tohle všechno vaše energie pomáhá tvořit. Takto jsme spolutvůrci všech válek, nenávisti, bolesti, nemocí či chudoby. Prostě tohle je náš svět a jsme zodpovědní za vše, co se v něm děje, nemůžou za to žádné „bytosti temnoty“, „světové rady zla“ ani „temní mágové“, je to o nás, o lidech.

Z toho ovšem vyplývá jedna povznášející skutečnost, tak jako jsme měli sílu tenhle svět vytvořit, máme taky sílu ho změnit a nemusíme čekat na nějaký zásah shůry nebo chytré mimozemšťany, kteří nás možná zachrání.

Jak tedy začít tvořit realitu, kterou chceme? Prvním krokem je hluboce si uvědomit záměry, které máme. Co chce opravdu z hloubi duše takový přívrženec stavby radaru? Proč chce stavět radar? Jeho primárním pocitem je strach, bojí se, že bude napadem státem, o kterém nic neví a jehož představitelé vypadají v televizi dost šíleně a prohlašují, že jakmile budou mít bombu, tak jí bez váhání použijí. A proč ti chtějí použít bombu? Protože mají strach, že když jí první nepoužijí oni, bude jiná použita proti nim. Takže obě strany mají strach a jednají ze strachu. Ale strach není to, co chtějí lidé prožívat, lidé se chtějí radovat a tvořit a milovat. A chtějí to i ti co mají bombu i ti co staví proti ní radar. Chceme se radovat, tvořit a milovat, to je přeci to, na čem se obě strany shodnou, a kdo k tomu potřebuje nějakou raketu nebo radar? Já tedy trozhodně ne. Co vy? A co chtějí odpůrci radaru? No přeci to samé, tak kde je problém?

Tenhle svět může být místem, kde se můžeme radovat, tvořit a milovat, místo toho, abychom se v něm báli žít. Zdá se Vám to jako příliš krásná představa, než aby mohla být reálná? Ale všimněte si, jedině na té nejkrásnější představě se dokážeme shodnout všichni. Takže to pojďme udělat.

Tohle je to, k čemu nás vyzývají Bytosti světla, ať ty ve spirituálním světě, tak ty inkarnované na Zemi. Chcete-li být nápomocni v přechodu liodstva do nového věku, je právě tohle čin, který pro to můžete udělat právě teď. Najděte v sobě odpověď na otázku, co chcete dělat, jaká je Vaše nejkrásnější představa o životě, jakou dokážete najít a sdílejte jí s druhými lidmi. To je ten záměr, který pak vesmír vytvoří.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist