Domov plný lásky

17.01.2011 00:00

 1. Jaké jméno má váš Bůh?

Prý je devět miliard božích jmen, tak možná že každé slovo, které vyřkneme, je Boží jméno. Nejraději z nich používám Život, Jednota, Láska či Soucit. Je zajímavé, že když v nějakém tvrzení jimi nahradíme slovo Bůh, tak ta pravdivá tvrzení o Bohu stále dávají smysl a ta nepravdivá smysl ztratí. Pak věřím tomu, že Láska je všemohoucí, vševědoucí, všudypřítomná a věčná.

2. Jaká je základní charakteristika vaší víry o fungování vesmíru?

Věřím, že všichni jsme jeden, že jsme součástí jednoho celku, že jsme propojeni a sdílíme jediný Život. Věřím, že život každého z nás má smysl, že jsme zde s určitým záměrem, že přinášíme na Zemi obrovský dar. Věřím, že realita, kterou kolem sebe vidíme, je obrazem systému našich přesvědčení a když v sobě najdeme nejkrásnější představu o Životě a žijeme podle ní, realita se také změní. Věřím, že společně dokážeme stvořit svět podle našich nejkrásnějších představ.

3. Zažili jste v průběhu života nějaký zázrak nebo zásah vyšší moci?

Nezažil jsem sice nic, co by překračovalo fyzikální zákony, ale už samotný život vnímám jako zázrak. Snažím se vnímat celý svět pohledem malého dítěte, kterému vše připadá zázračné, nebo pohledem nějakého člověka z minulosti, pro kterého by spoustu z toho, co my považujeme za samozřejmé, bylo z říše snů a fantazie. Třeba jen to, že přijdu do jídelny a dají mi oběd – Bože, to je zázrak. A co teprve takové zázraky jako je cesta na Měsíc, transplantace srdce nebo Facebook J.

4. Do jaké míry ovlivnila vaše víra chování v běžném životě?

Věřím, že je funkční mluvit s láskou, že je lepší se druhých lidí ptát, než si vytvářet domněnky o tom, co dělají nebo co prožívají. Věřím, že to, co druzí dělají, vychází z nich a nedělají to extra kvůli mně. Věřím, že když vše dělám nejlépe, jak dovedu, vyhnu se pozdějším sebelítostem, že jsem to mohl udělat lépe. Tahle víra ovlivňuje moje chování opravdu hodně, ovlivňuje to, jak jednám s druhými lidmi, jak komunikuju, jak se dívám na svět.

5. Jakým způsobem pečujete o své zdraví a duševní pohodu?

Zdraví je pro mě přirozený stav bytí, je to pocit a prožitek proudící tělem. Být zdravý je pro mě být propojený sám se sebou, se svou podstatou, vnímat své pocity a emoce, být s nimi v souladu. V takovém stavu prostě nemá nemoc prostor pro svou existenci. Občas na tohle propojení zapomenu a nějaká nemoc se objeví a připomene mi, že jsem ztratil spojení se svým nitrem, že třeba nejsem v duševní pohodě, že dělám něco, co se mnou neladí atd. V takovém případě si více naslouchám a hledám rovnováhu.

6. Projevily se u vás nějaké mimořádné schopnosti?

Nemám žádné mimořádné duševní schopnosti, jen ty, které mají miliony dalších lidí. Nepovažuju za nijak mimořádnou např. schopnost vidět auru, vnímat spirituální energie a léčit, schopnost být a tvořit zároveň zde na Zemi i ve spirituálním světě nebo komunikovat s průvodci. Ale dokážu plivnout pusou třešňovou pecku na deset metrů.

7. V jaké formě by se podle vás měla nabízet alternativní forma léčení a duchovní pomoc

Základním předpokladem, aby léčení či duchovní pomoc fungovaly, je to, že příjemce je schopen a ochoten je přijmout. Prvním krokem k tomu je žádost o takovou pomoc. Na straně těch, kteří naopak pomoc a léčení nabízejí, jsou pak důležité soucit, laskavost, otevřenost, upřímnost, bezpodmínečnost.

8. Máte představu o tom, jak byste sami přispěli k celkovému ozdravění planety, aby vás to těšilo a naplňovalo?

Mám takovou představu, kterou krůček po krůčku naplňuju. Jsem v týmu tvůrců Nové Země, kde společně tvoříme budoucí krajinu nových mezilidských vztahů a celý jiný systém fungování společnosti a civilizace. Ten systém je založený na spolupráci na rozkvětu, místo na boji o přežití. Také pracuju jako průvodce na cestách mezi současností a Novou Zemí, ukazuju zájemcům, kudy vede cesta i spoustu divů, kterých je Nová Země plná. Mou vášní jsou také záměry, se kterými přicházíme na Zemi, vidím, jak na sebe navazují, jak se překračují a rozvíjejí a tvoří obrovskou síť našich vazeb. Když jdeme za tím, co skutečně milujeme, přirozeně se spojujeme s lidmi, kteří nás podporují a které podporujeme my a tvoříme skupiny a týmy, které snadněji a rychleji dosahují svých cílů.

9. Vnímáte nějaké globální pozitivní změny v myšlení lidí?

Ano, ale změna myšlení je až druhotná, důležitější je pro mě to, že se mění vědomí lidí. Stále více vnímáme propojenost všech lidí a věcí, chápeme imaginárnost všech hranic, vidíme, že žijeme na velmi malé planetě, se kterou jsme existenciálně propojeni. Docvakávají nám různé souvislosti, které jsme dříve přehlíželi. Obrovskou změnou je už to, že můžeme být v kontaktu s lidmi na celé planetě, sdílet s nimi své prožitky a záměry a naslouchat jejich sdílení bez nutnosti prostředníků a převypravěčů. Právě tohle tvoří vědomí jednoty.

10. Jaký je váš názor na peněžní ohodnocení práce v duchovní oblasti?

Současný ekonomický systém je založený na iluzi nedostatku, na strachu, že umřeme hlady, že nás druzí okradou či podvedou. A jeho základním motorem je maximalizace zisku, kdy chceme co nejlevněji nakoupit a co nejdráže prodat. Tenhle model se absolutně nehodí na práci v duchovní oblasti, která je založena na lásce a sdílení. Věřím, že ale existuje jiný (možná přechodný) systém, kde peníze mohou podpořit lidi duchovně pracující, protože jsou také tvořivou energií.

V současném systému vznikají peníze jako dluh. My něco vytvoříme, ale je to na dluh, který vyjádříme penězi, kterými oceníme svou práci, vložený materiál a další inspiraci. Kupující pak tento dluh vyrovná převodem peněz. Snahou prodávajícího je vložit co nejmíň práce, snahou kupujícího je koupit co nejlevněji, výsledkem je minimální tok peněz a tedy energie.

Nový ekonomický systém tvoří peníze jako dar a pracuje s představou hojného vesmíru, kde je všeho dost pro všechny. Jeho základním motorem je maximalizace bohatství, které vzniká prací (rukama, hlavou i srdcem) lidí. Člověk dělá, co ho baví, co miluje a nejlépe jak dovede a co vytvoří, to sdílí s druhými, dává. Ti, co přijímají, pak vyrovnávají energie tím, že dávají své peníze podle toho, jak si váží práce druhých a tím i své. Tenhle systém je postavený na sdílení hojnosti, nejsou v něm pevně dané ceny zboží ani služeb a umožňuje ocenit příjemci výjimečný přínos daru, který dostal. A věřím tomu, že jsou zde lidé, pro které je přínos práce léčitele takový, že mu klidně dají ne 500 nebo 1000 Kč za hodinu, o které si odváží říct, ale třeba milion.

11. Jaká je vaše vize budoucnosti?

Vidím Novou Zemi, svět harmonického soužití lidí a přírody. V tomhle světě je naší hlavní prací pečovat o sebe, o sebe navzájem a o planetu, čistíme vzduch, všechny vody i naše vzájemné vztahy. Podporujeme život na Zemi, dáváme mu nové prostory a možnosti. Planeta je zahradou, kde je radost žít, je divočinou vesmírné krásy, je domovem plným lásky.

otázky kladl Nightlife - Aurea Porta

 

Nová Země 2011

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist