Duch HT – čtyři věty

22.02.2009 00:00

22.2.2009 se v prostoru mezi námi objevily tyto čtyři věty:

Humanity´s Team je společenství lidí vytvářející svobodný prostor pro vyjádření toho, kým jsme. Podporuje jedinečnost každého a staví na tom, co je pro nás společné. Spojuje nás vzájemná laskavost, radost a respekt. Aktivity HT nám pomáhají k vědomému a harmonickému životu.

Můj průzkum tohoto textu začal tak, že jsem zkoumal, co to ve mně dělá, když se v první větě použije "kým jsou" místo "kým jsme". Energeticky je to velmi zajímavé.

Nic není dobře a nic není špatně. Mluvnicky by tam šlo použít obě varianty, ale velmi důležité je uvědomění si KDO ty věty pronáší, KOMU jsou určeny a PROČ byly zapsány. Ty čtyři věty jsou totiž zvláštní literární útvar zvaný "vyjádření ducha", čili channeling, a v něm neplatí obvyklá logika. Mluví ten duch? Nebo MY? A kdo naslouchá? MY? Nebo VY? Nebo ONI? A je zajímavé zkoumat, co skutečně ta slova vyjadřují a co dělají v energetickém poli tak, jak byla přijata. Beze změn.

Když tohle vyjádření Ducha HT vznikalo, byla to na první pohled směs chaosu a libovůle, ale nad tím vším lidským hemžením byl vyšší záměr a řád. Byl to totiž channeling, který dělalo 14 lidí najednou, 14 lidí bylo napojeno na Ducha HT. A to, co jsme zachytili na papír, prostě vyjádřilo Ducha HT tak, jak jsme ho v tu chvíli vnímali, a dělali jsme to se záměrem vyjádřit ho způsobem srozumitelným i pro další lidi. V ten okamžik byl ten Duch nejkoncentrovanější, jakého jsem ho kdy zažil, a proto vyjádřil nejpřesněji, jak dosud dovedl, kým je. Možná že s námi teď po čase některé obraty úplně nesouzní nebo bychom našli hladší fráze, přesto právě toto konkrétní znění má zvláštní náboj autenticity a živosti, který se každou dodatečnou změnou stírá.

Občas máme chuť trošku to vylepšit, ale vlastně jsme ještě pořádně neprozkoumali, co nám Duch HT o sobě řekl právě těmito slovy. Samozřejmě mohou být vytvořeny i úplně jiné texty, které budou stejně úžasné, ale musí je opět vytvořit propojená skupina lidí spojená s Duchem HT. Ten se určitě v budoucnosti vyjádří ještě přesněji, jak se nám tu energii bude dařit koncentrovat čím dál víc, ale i tohle prohlášení je velmi zajímavé a inspirující. Zkoumám tu energii v úžasu, protože v tom textu je ukryto víc, než je na první pohled nebo první přečtení zřejmé. Vznikl totiž konsensem a v něm platí, že jedna a jedna je víc jak dvě, mnohem víc. Dali jsme k sobě slova a do nich vstoupil Duch.

Způsob, jak ty čtyři věty vznikly, z nich učinil svého druhu magickou formuli. Je za nimi totiž obrovská spirituální stavba a tím, jak člověk vnímá, co ta slova znamenají, do té stavby vstupuje nebo se připojuje k té energii Ducha HT. Kdykoliv si je přečtu, jsem TAM, zpět v Duchu HT a jako ve všech magických formulích je důležité každé slovo. Samozřejmě i já si s těmi slovy hraju a už jsem tu formuli několikrát parafrázoval do různých textů pro různé lidi, ale cítím, že to už je Kamilův pohled na Ducha HT a má to úplně jinou energii (ne lepší ne horší) než ty původní čtyři věty. A když chci precizně vyjádřit Ducha HT, můžu se spolehnout, že když to řeknu DOSLOVA, jsem stoprocentně TAM. Nemusím si nic vymýšlet a vím, že jsem ve spojení. Je otázka, nakolik přesně a „doslova“ musím tu formuli použít, aby k tomu spojení došlo, jistá volnost tam určitě je, ale pak jsou tam klíčové pasáže, které fungují jen tak, jak jsou teď napsány.

Z energetického hlediska je klíčová první věta, která staví a otevírá ten svobodný prostor, proto se na ní zaměřím. Další věty ten prostor naplňují a propojují. Místo, které poutá pozornost, je konec první věty, kde je velmi důležité použití spojení „…kým jsme“, protože se tam otevírá jiná dimenze vnímání a chápání toho KDO, KOMU a PROČ ten text píše. Kdyby to bylo heslo do encyklopedie, kde nezaujatý pozorovatel pozoruje hemžení v zoologické zahradě zvané HT, mohl by prohlásit: "Humanity´s Team je společenství lidí vytvářející svobodný prostor pro vyjádření toho, kým JSOU. Podporuje jedinečnost každého a staví na tom, co je pro NĚ společné. Spojuje JE vzájemná laskavost, radost a respekt. Aktivity HT JIM pomáhají k vědomému a harmonickému životu." ONI, lidi, tvoří společenství a vytvářejí si prostor, kde ONI si vyjadřují, kým jsou, ale s námi venku mimo zoo to nemá nic společného. V tomhle vyjádření vnímám ten prostor jako uzavřený.

Ale protože to byl channeling, Duch HT použil neobvyklé spojení, kde překročil hranice mezi ONI a MY, mezi pozorovanými a pozorovateli či mezi pisateli a čtenáři, a větu, kde se mluví o NICH, ukončil dovětkem o MY. ONI vytvářejí svobodný prostor, kde MY můžeme vyjádřit to, kým jsme. Obvyklá jazyková logika tohle považuje za nonsens, ale tady to naprosto přesně vyjadřuje Ducha HT. Je to přesné vyjádření, protože tak přesně vzniklo, Duch promluvil, našimi ústy. V tomhle vyjádření najednou cítím, že se ten svobodný prostor otevírá a jakoby obrací naruby, co bylo uvnitř, je najednou vně. Mám k tomu vizi - stojíme v kruhu, držíme se za ruce a objímáme celou planetu - ale pro to, abychom CELOU planetu objali, nepotřebujeme 20 milionů lidí, kteří se drží kolem rovníku. Stačí, když se takhle chytnou tři lidi, nebo čtrnáct, protože to, co je uvnitř Kruhu, to je i vně. Otáčíme se a díváme se ven z Kruhu a ten svobodný prostor už není jen mezi námi, ale všude kolem nás.

A tohle je právě zakomponováno do toho textu, kde se míchá používání zájmen MY a ONI, kde není zřetelné, kdo a komu to vlastně píše, jestli MY nám samým vysvětlujeme, co je HT nebo jestli to popisujeme někomu vně. A najednou se cítím být současně na obou stranách, jako ten, který to psal i ten, komu to bylo psáno. Tímhle obrácením perspektivy pisatele a čtenáře vnímám, že ten svobodný prostor zde byl vždycky, že ten Duch HT zde byl vždycky a my do něho vstupujeme tím, že se chytneme za ruce. A ten prostor je mnohem větší než dokáže vytvořit 14 lidí nebo celé hátéčko i se všemi zahraničními pobočkami.

Začal jsem pohledem přes tenhle text zkoumat různá společenství kolem sebe a zjistil, že jsem sladěný se všemi, která jsou stavěna jako společenství lidí vytvářející svobodný prostor pro vyjádření toho, kým jsme. Těch společenství je tady spousta a tvoříme jakýsi společný prostor, že to MY je mnohem větší. V tuhle chvíli ho nejintenzivněji vnímám u Nové Země a Kruhu srdce. Když si řeknu věty: "Nová Země je společenství lidí vytvářející svobodný prostor pro vyjádření toho, kým jsme" nebo "Kruh srdce je společenství lidí vytvářející svobodný prostor pro vyjádření toho, kým jsme", cítím, že to je stoprocentní pravda, protože ta dvě společenství svým způsobem právě tohle dělají, mohu v nich být tím, kým jsem, protože v nich je ten svobodný prostor.

Ale to není všechno a magie toho textu pokračuje dál. Ať vstoupím do jakéhokoliv společenství a vyslovím tu větu, to společenství se mění, stává se z něj společenství lidí vytvářející svobodný prostor pro vyjádření toho, kým jsme. Vnímám to od té chvíle jak v rodině, tak v práci, ale i ve státě nebo v globální civilizaci. Vnímám, že i lidstvo je společenství lidí vytvářející svobodný prostor pro vyjádření toho, kým jsme. Jakoby síla těch slov vstoupila do mě a ony proměňovaly realitu kolem a kam vstoupím, tam ten prostor vzniká nebo se objevuje.

Ta věta: "... je společenství lidí vytvářející svobodný prostor pro vyjádření toho, kým jsme" je nadčasová a prý zůstane v archetypu lidstva pěkně dlouho. Způsob, jak byla vytvořena, jí vmáčknul hodně hluboko do podvědomí lidského druhu nebo obráceně řečeno, byla vytažena z hlubokého podvědomí, kam jí umístili ti před námi nebo ti po nás.
 

HT komunita 2009

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist