Expanzivní komunismus nebo ruský imperialismus?

22.08.2008 00:00

V životě jsem neslyšel, že by se v Česku říkalo, že nás okupoval ruský národ. Tady se vždycky přesně vědělo, že nás okupovali Rusáci. Tak co si to pan Klaus vymýšlí? Většině Čechů je jasné, že obyčejní Rusové jsou podobné oběti jako my. Společně jsme oběti Rusáků, zvláštních lidí žijících v Kremlu a toužících po moci. Proto se jim také říká „strana moci".
Klaus se fatálně mýlí, pokud si myslí, že ruské vojáky k nám přivedl „expanzivní komunismus". Socialismus nebo komunismus byly jen masky, kterými kremelská strana moci zakrývala svou pravou tvář. Ano, současné Rusko není Sovětský svaz, maska komunismu padla, ale Rusko se nevydalo směrem k evropskému pojetí státu a politiky. Vydalo se zpět do carských dob, kdy nejen expanzivní, ale i velmi agresivní ruský imperialismus vznikl.

Už od dob Ivana Hrozného existuje „mocenské centrum", které ovládá Rusko a Rusy strachem, brutalitou a terorem. Motivací k držení této moci je osobní prospěch a zbohatnutí a prostředkem jak zbohatnout, je ovládnutí obrovské masy lidí a jejich vykořišťování. Lidé ovšem touží po svobodě a dobrovolně se okrádat nedají, ani obyčejní Rusové, proto je potřeba použití síly a strachu. Ale protože strachem se vše ovládat nedá, kremelská strana moci vytváří masky, kterými své pravé cíle kryje.

Za cara tou maskou byla ochrana pravé víry a civilizační mise Rusů k „barbarským" národů, tím Rusáci vysvětlili svůj nárok na Sibiř. Na západ od Ruska ovšem byly národy rozvinutější, ale mluvili jazyky podobnými ruštině. Tak strana moci vyrukovala s maskou sjednocení všech Slovanů, ovšem pravým cílem bylo ovládnout co největší území a co nejvíc lidí a pořádně jim pustit žilou. Po listopadovém puči (VŘSR) zahalila strana moci ruský imperialismus do hávu komunismu, kdy sama sebe představovala jako ochránce utlačovaných dělníků a rolníků v cizích zemích. Cíl se ovšem nezměnil.

Po roce 1991, když Sovětský svaz padl, byla strana moci několik let paralyzovaná a zachraňovala co se dá, to se povedlo „privatizací" teroru, kdy místo státu začaly Rusy terorizovat mafiánské bandy. Dnes už je Kreml opět silný díky astronomickým přijmům z ropy a bere si zpět moc, kterou na čas pustil z rukou. Ruský imperiální program byl obnoven. Toho jsme teď svědky v Gruzii, ale i v tlaku na Ukrajinu, Pobaltí, Polsko či Česko. Maska, kterou dnes kremelská strana moci používá, se jmenuje nacionalismus a za rukojmí si bere Rusy žijící za hranicemi Ruska, jejichž zájmy prý hodlá chránit.

Fatálnost Klausova omylu spočívá v tom, že nás chce opět zapojit do ruské imperiální politiky, podřídit Moskvě. Jistě to udělá z nějakého „ušlechtilého" důvodu, jako je třeba „pravda o Gruzii" nebo „boj proti oteplovačům".

Vertikála moci, která byla v Kremlu obnovena, je velmi přitažlivá pro lidi Klausova ražení. Ale svět se změnil, už neexistuje SSSR a celá lidská civilizace se proměnila a tak vzniklo něco, co za carů ani za komunistů neexistovalo. Horizontála moci, čili moc rozprostřená mezi lidi či občany, máme v rukou internet a ten je víc než ruské atomovky. Jsme svobodní a máme moc nad svými vlastními životy, to je to, co můžeme postavit proti snaze obnovit mocenskou pyramidu, jak to teď předvádí pan Putin a jeho nohsledové jako je pan Klaus. Spoustu z nás si ovšem nemyslí, že by měli svůj život ve svých rukou. Ale to je výzva, abychom ho do rukou skutečně vzali, pak jsou pokusy Rusáků všech národností nás opět zotročit marné.
 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist