Láska a iluze dokonalosti

03.02.2010 00:00

Iluze dokonalosti

Lidé hledají odpověď na otázku jak se zdokonalovat, jak duchovně růst, jak nastartovat v sobě transformaci a expanzi vědomí. Má odpověď je, že na nás není co zdokonalovat, že jsme se dokonalí narodili, dokonalí žijeme a dokonalí zemřeme. A náš hlavní problém je, že jsme na tuhle dokonalost zapomněli, lidé nás přesvědčili, že jsme nedokonalí, nedobří, špatní a zlí. A my tuhle jejich optiku přijali a začali se tak chovat a následně opět zapomněli, že se to stalo. A teď sníme o zdokonalování. Je to iluze, nemůžeme se zdokonalit, jediné, co můžeme udělat, je rozvzpomenout se na dokonalost, kterou už máme a se kterou jsme se narodili. Je to o rozvzpomenutí si na to, kým skutečně jsme, co je smyslem našeho života a co doopravdy tady na Zemi máme a chceme dělat. Je to návrat k naší podstatě, kdy odhazujeme masky a obrany, které jsme si vytvořili, kdy zkoumáme systémy našeho přesvědčení a mažeme programy,které jsme zdědili od rodičů i společnosti, kdy necháváme konečně na povrch vystoupit to, kým jsme.

Je to velká práce a je zábavné jí dělat ve společenství lidí, protože si můžeme dávat podporu a inspiraci, držet se v dobách krize.

Zrcadlení

Jsme tu pro sebe navzájem, učíme se jeden od druhého, zrcadlíme si společně to, co máme uvnitř. Často to své nevidíme v sobě, protože jsme odpojeni od své podstaty, nevnímáme sami sebe a tak to vidíme na druhých. Oni nám ukážou a odzrcadlí to, co sami před sebou skrýváme, před čím zavíráme oči. Dokonce se dá říct, že na druhých lidech vůbec nemůžeme vidět nic, co zároveň nemáme v sobě. Takže pokud druhé lidi vidíme jako anděly či démony, všechny ty bytosti jsme my sami, každý z nás je anděl i démon zároveň. Něco z toho se nám líbí a něco ne, to odmítáme a bojujeme s tím, ale nic se nezmění, dokud si myslíme, že změnit a zlepšit by se měli ti druzí. Ale tohle je naše práce, naše zodpovědnost, démoni v druhých nás budou pořád ohrožovat, dokud neproměníme toho démona v sobě. A prvním krokem je přijetí a akceptace té své démonické části. Druhým je zahrnout jí láskou, odpuštěním a soucitem, protože to je ta transformační energie. A třetím je proměna démona v anděla.

Má duchovní průvodkyně mi ukázala, jak to funguje, na příkladu jednoho prezidenta, říká o něm: "vyslal vojáky do světa, aby hledali teroristy a našli je. Kdyby je vyslal hledat milující lidi, tak je taky najdou." Proto v každém člověku hledám to pozitivní a laskavé a v každém to nacházím. Vím, že kdybych hledat ta negativa, tak je najdu taky, ale v tomhle vesmíru, kde funguje zákon přitažlivosti, to je zařízeno tak, že co má naší pozornost, to roste a sílí a co je bez pozornosti, to umírá.

Pravda, nebo láska?

I na lidech, kteří nejsou duchovní nebo je oslovují dosavadní tradice a směry, vidím touhu po lásce a upřímnou snahu jí získat. A vidím jejich trápení, když jí nemají, protože si myslí, že nejsou dost dobří na to být milováni takoví, jací jsou. To bolí a z bolesti člověk udělá cokoliv, aby se jí zbavil, aby byl hoden být milován. A když přijde někdo, kdo jim řekne, že takovými se stanou tehdy, když budou dobří a dobrými se stanou tehdy, když budou mít pravdu, tak samozřejmě udělají všechno proto, aby pravdu měli, aby jí hledali, objevili a šířili dál. A pak touhu po lásce nahradí a zamaskují touhou po pravdě. A protože pravda je jen jedna, tak si myslí, že to jsou ta slova, která slyšeli a jiná slova považují za lež a tak vzniká dualita a rozpor a z nich povstává boj a válka.

Změnou světa a transformací vědomí je poznání, že to, po čem doopravdy toužíme není pravda, ale láska, toužíme být těmi, kým skutečně jsme a být právě takoví milováni a přijímáni. Ale tuhle lásku nenajdeme a nedostaneme do té chvíle, dokud jí sami nedáme, protože my sami jsme jejím zdrojem. Cestou k téhle lásce je prostě být sám sebou, vyjadřovat to, co právě cítíme a prožíváme a čeho chceme dosáhnout, ale odpovědi na tohle nenajdeme v žádné knížce, na žádném webu a neřekne nám je žádný mistr ani mimozemšťan. A když tu naší lásku vyjadřujeme, tak naše rozdělení či hranice mezi námi mizí.

Proto miluju lidi a věřím, že když jsme sami sebou, ve svobodném prostoru, v bezpečí, kde můžeme sdílet to, co tryská z našich srdcí, tvoříme Novou Zemi.


Cesty duší 2010 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

TOPlist