Nesklouzávejme od andělománie k andělofóbii

15.04.2011 12:16

"Vstupujte do spirituálního světa s láskou a odvahou a vězte, že jste pod ochranou, každý z vás má důvěryhodného průvodce s 5D vědomím, který nad vámi bdí a je vám ku pomoci." (Eikir)

O podstatě spirituálního světa

Na Nové Zemi se rozproudila debata o podstatě andělských bytostí, jestli jsou tím, za koho je považujeme, jestli jsou tak dobří, jak se nám jeví, jestli komunikace s nimi (channeling) je nám skutečně k prospěchu či jaký je vztah mezi námi. Spousta lidí tam sdílí své negativní zkušenosti nebo kopírují negativní ohlasy z internetu, poukazují na temné stránky bytostí, se kterými jsou v kontaktu, probírají se tam možné manipulace, zneužívání vyššího postavení, lži či vysávání energie z jejich strany. A oproti módnímu andělíčkování se tam objevují i názory, že je to celé podvod a že žádní andělé ani neexistují. Mnoho lidí by po přečtení té debaty mohlo mít z andělů až strach či krajní nedůvěru. Nesklouzávejme ale od infantilní andělománie k neopodstatněné andělofobii.

V prvé řadě cítím, že musím objasnit svůj zdroj informací. Již řadu let jsem v kontaktu se spirituální bytostí, která se jmenuje Eikir. Z důvodu zprofanování a zdětinštění pojmu anděl jí raději nazývám duchovní průvodkyně (spiritual guide). To, jak spolu komunikujeme, sice nazývám channelingem, ale mnohem víc než slovy, mě inspiruje obrazy, vizemi či vhledy, které pak dle svého nejlepšího umu a vědomí převádím do slov, která znám. Když jsem se jí jednou ptal, jak ta naše komunikace probíhá, měl jsem vizi toho, jak můj mozek pracuje na dvou frekvencích, té lidské a té spirituální a jakýmsi vnitřním zrakem vidím víc než jen 3D realitu, kterou mám před očima – takto nahlížím do spirituálního světa a vidím naše problémy zvnějšku a chápu hlouběji a z nadhledu to, co se zde děje. A o těchto svých vhledech pak podávám svědectví. Takto vznikl i tento článek.

Eikir je duchovní průvodkyně. Duchovní průvodcovství je specifické poslání, kterého se ujímá část andělských bytostí. Jejich úkolem je pomáhat nám lidem během života na Zemi. Každý z nás má takového průvodce, na kterého se vždy může obrátit o radu či pomoc. V kodexu průvodců ovšem je, že vždy respektují naší vůli a ponechávají nám plnou zodpovědnost za život, na nás záleží, jestli vůbec či jak jejich asistenci použijeme. A to hlavní, co pro nás mohou udělat, je to, že nám dávají širší vhled do naší životní situace (ale nemohou jí za nás změnit), mohou nás pomocí intuice vést po lepší stezce (ale neujdou za nás ani krok), mohou nám dodat nápady, nadšení či energii (ale nemají vliv na to, jestli je přijmeme).

A jak konkrétně vnímám Eikir? Je tvořená ze světla a spjata se Zemí. Je to bytost s velmi pozitivním myšlením, cítěním a vztahem k životu i lidem, s širokým a hlubokým vědomím, zralá a celistvá, které mi mimo jiné pomáhá chápat a prosvětlovat manipulace a oblbování, které proudí světem informací. Nikdy po mě nechtěla, abych jí dodával energii nebo v ní věřil, modlil se k ní či jí prosil a vždy mi byla na blízku.

Mnoho strachu z bytostí ve spirituálním světě pramení z představy, že jsme zde na planetě Zemi ponecháni sami, že lidé jsou jen ti ve fyzických tělech a že zde existuje jakási hranice námi a jimi. Tahle představa je mylná. My i andělé jsme stejné podstaty a lidstvo tvoříme společně. Náš život na Zemi má obrovské zázemí a infrastrukturu ve spirituálním světě. My ve fyzických tělech jsme jen špičkou ledovce obrovského komplexu lidského archetypu (Adam Kadmon), tvořeného mnoha strukturami na různých stupních vědomí a v různých dimenzích a projevujících se jako bytosti mnoha úrovní. A všichni společně jsme součástí evoluční transformace a proměny, která právě teď probíhá. Nejsme tady na Zemi na to sami, nejsme opuštění a ponecháni napospas nějakým zlovolným bytostem, které by si ze Země dělali eldorádo pro své temné záměry. Země i Lidstvo jsou pod ochranou, takže vše dobré i špatné, co se děje tady a teď na Zemi je naše vnitřní záležitost. Náš pobyt ve fyzických tělech je pak klíčový v celém tom evolučním procesu a proto není ponechán náhodě, každý z nás má tak v sobě klíč, jak objevit své místo a pravou cestu.

Mnoho lidí pochybuje, jestli je tohle vše realita nebo jen čirá fantazie, protože nic z toho kolem sebe nevidí a žádnými vědeckými metodami nebyla existence spirituálního světa prokázána. Věda ovšem nemůže dosáhnout dál, než kam sahá naše vědomí, takže dokud neobjevíme spirituální svět v sobě, očima (ani vyzbrojenýma nejmodernějšími přístroji) ho neuvidíme. To, co dosud vidíme, je trojdimenzionální fyzikální realita (3D). Vidíme jí proto, že naše vědomí je také 3D. Ale už teď se mnoho lidí na vlastní oči či kůži přesvědčilo, že jsou zde přítomny další dimenze, které obvykle nevnímáme. Svět kolem nás má prostě víc dimenzí, než které vidíme, celý život je možný právě proto, že zde tyhle „neviditelné“ dimenze jsou. A právě tomuhle pozadí, které se nepromítá do 3D, říkáme spirituální svět a právě tohle je prostor života spirituálních bytostí. I my lidé už teď máme víc dimenzí, než jen ty tři, které vnímáme, už teď máme spirituální podstatu shodnou s anděly.

Celý vesmír má celkem asi deset dimenzí, my žijeme v tzv. bráně, což je výsek vesmíru s nižším počtem dimenzí. Takových bran je ve vesmíru mnoho a mají dimenzí různý počet, ta naše jich má cca šest. Takže naše vědomí může být až šestidimenzionální (6D), ale bytosti spjaté se Zemi mají obvykle vědomí jen pětidimenzionální (5D). Když se pak inkarnují do fyzických těl, ještě o dvě dimenze dočasně přijdou. Jejich vědomí ovšem nemizí, ale rozkládá se do času. Takže lidé, jak procházejí životem, mohou si ty dvě ztracené dimenze vědomí složit a rekonstruovat je a uvědomit si existenci spirituálního světa. Jedna dimenze (4D) se rozkládá do individuálního života každého z nás, druhá dimenze (5D) se pak projevuje během evoluce lidského druhu. Můžeme je však vnímat i přímo, pak 4D se nám jeví jako svět energetických polí, vztahů, emocí či myšlenek, 5D se promítá do záměrů, smyslu života a podstaty fyzického bytí. Náš mozek je dokonce vybaven tak, že dokáže vidět některé projevy těchto skrytých dimenzí a promítat je na 3D realitu viděnou očima, vyžaduje to soustředění a vysokou míru pozornosti, které způsobují koncentraci energie a „přeskok“ vědomí o dimenzi výš, často je k tomu třeba soustředění mnoha lidí, aby alespoň jeden z nich nahlédl dál. Jeden ze způsobů, jak vidět čtyřrozměrně, využívá toho, že přítomnost 4D objektů v naší blízkosti deformuje 3D realitu kolem nás a náš mozek dokáže tyto deformace odhalit a spojit dohromady a vytvořit iluzi čtyřrozměrné reality.

Kontakt se spirituálními bytostmi

Všechny bytosti, andělé i lidé, jsou tedy ze světla a ve své podstatě božské, ale ne vždy je tak vidíme, limitem je šíře vědomí, kterým disponujeme a kterým vidíme svět kolem sebe. A ne vždy mají dostatečně široké vědomí i bytosti ze spirituálního světa. Při kontaktu ovšem nejde o to, jaké vědomí mají oni, ale jaké vědomí máme my sami a jestli dokážeme vidět duchovní podstatu bytostí kolem nás. Živočichové mají obecně 3D vědomí, ale lidé mají možnost ho rozšířit (3D+). Ve spirituálním světě jsou i bytosti se 4D vědomím bez fyzických těl, se kterými může být kontakt problematický, jsou to většinou zemřelí, kteří prošli fyzickým životem, ale ještě se nevrátili ke své božské podstatě. Proto nás průvodci vedou k rozšíření lidského vědomí až do 5D, kde na nás už bytosti s užším vědomím nemají vliv.

Když jsme v kontaktu s bytostmi ze spirituálního světa, je třeba být v 5D vědomí, abychom se spojovali skutečně s těmi pravými. 5D vědomí se do našeho 3D vědomí promítá jako uvědomování si smyslu a cíle naší činnosti, v 5D vědomí jsme, když máme vyjasněné záměry a důvody, proč právě takovou komunikaci děláme. A když navážeme kontakt s nějakou spirituální bytostí, vždy je možné jí požádat o objasnění jejich záměrů, a pokud je ona nevyjeví nebo jsou v rozporu s našimi záměry, je to jasná známka, že má jen 4D vědomí a že není tím, kdo by nám mohl v rozvoji 5D vědomí pomoci.

Kontakt se spirituálním světem, i když je často prováděn hravou formou, není žádná hra, ale intenzivní duchovní práce, která vždy vede k rozšiřování našeho vědomí a tím potenciálu celého lidstva. Už teď máme na Zemi mnoho informací o tom, jak takový kontakt navázat, jak probíhá i jaká jsou úskalí. A průvodci nám sdělují i to, jak je poznáme či rozeznáme od jiných bytostí, a jak máme pracovat s informacemi od nich.

Na Nové Zemi byl zmíněn příběh, kdy jakási "dinosauří" bytost vysávala během meditace životní energii jedné ženy a ta se i přes pocity blaženosti cítila vyčerpaná. Fyzický mistr pak dotyčné osobě doporučoval nemeditovat vůbec a popisoval, jak je vlastně zneužívána, jak je jí kradena energie a jeho závěr byl pak odmítnutí kontaktů mezi lidmi a anděly obecně s poukazem, že jsou to temné entity zneužívající lidi. Vyšší vhled do této situace je následující: žena, která meditovala, nebyla spojena se svým záměrem v 5D a nebyla tam napojená ani ta bytost, která měla jen 4D vědomí, ta pak této nepropojenosti využila. Usuzovat z takové situace na škodlivost kontaktů lidí a andělů je nepochopením mechanismů či principů, podle kterých funguje spirituální svět.

Ze své podstaty nepotřebují spirituální bytosti vysávat někoho, kdo je ve 3D světě, oni sami mají k té životní energii naprosto neomezený a přímý přístup. Je to podobné, jako když by lidé chtěli takto vysávat své 2D obrázky - nemohou z nich dostat víc energie, než do nich vloží. Když se lidé napojí na 5D svět, stávají se v tu chvíli kanálem pro energii, sdílejí veškerou energii s božským, není zde žádná hranice, toto je moje energie a toto je tvoje, je jen jediná nekonečná energie a čím víc dají, tím víc dostanou. Problém nastává, když se od tohoto vědomí jednoty odpojí a o části energie řeknou "toto je moje", pak mohou být vysáti, protože tím prohlášením se také odpojí od energie, která k nim proudí. A k připojení k energii také nedojde, pokud jsou jen ve 4D vědomí, které je také součástí světa duality a rozdělenosti a nikoliv světa jednoty 5D.

Funkční reakce mistra na výše zmíněnou situaci je pomoci spojit ženu s jejím záměrem a připojit jí na neomezený zdroj energie. Protože žena a „dinosauří“ bytost jsou v meditaci energeticky propojeni, tak s připojením ženy na 5D dojde ke stejnému připojení i té bytosti, která tak obnoví své vlastní spojení a nemusí se uchylovat k parazitismu.

Channeling

Další okruh otázek, probíraných na Nové Zemi se týkal channelingu a toho, jak poznat, jestli s informacemi z něho spirituální bytosti nemanipulují. Obecně platí, že od bytostí, které jsou ve vědomí jednoty (5D), přicházejí čisté informace, je to tím, že ony si jsou plně vědomí jak své tak naší podstaty i důvodů, proč jsme tady na Zemi, a čisté informace jsou způsob, jak naplňují svůj záměr.

Deformované informace mohou pocházet od bytostí s 4D vědomím, ale mnohem častější je to, že k deformacím dochází až u lidí, kteří informace přijímají, kteří je prostě nechápou, nerozumí jim nebo si je upravují dle svého s jednotou nepropojeného záměru.

Pravost či čistota informací z channelingu se neurčuje intelektuálním rozborem, ale každé sdělení ze spirituálního světa má takzvanou pečeť pravosti, podle které se dá i ve 3D poznat, jak jsou ta sdělení či ti, kteří je přenáší, spojeni se Zdrojem. A podobná pečeť je i v každém jiném lidském sdělení. A my lidé máme v sobě "čtečku", kterými si míru porušenosti pečetí (znečištění, manipulace, odpojení) můžeme ověřit - tou čtečkou je naše tělo a pocity v něm. Říká se tomu emoční navigátor. Každé sdělení nese určitou vibraci, na kterou náš emoční navigátor reaguje a skrze určitý pocit nám dává přímou zprávu, jak je to, co je nám sdělováno, spojeno s podstatou bytí či se Zdrojem či jaké jsou tam příměsi od lidské mysli, neporozumění, manipulace či přímo lži. Čím příjemnější a radostnější pocity sdělení vyvolává, tím je propojenější se Zdrojem, když vyvolává strach (z druhých, z andělů atd.), nenávist, je od Zdroje odpojeno a pochází z mysli (3D či 4D).

Dobrý pocit je ovšem jen podmínka nutná, nikoliv postačující, abychom poznali, že ty informace jsou relevantní. Druhou nutnou podmínkou je sladění se záměrem. Dobrý pocit je naladění na 4D vědomí, spojení se záměrem je naladění na 5D. Někteří lidé dělají channelingy pro druhé, pak nejde o dobrý pocit u zprostředkovatele informace, ale u příjemce, on je ten, který čte ty pečeti pravosti. Řeč či písmo jsou taky svého druhu channelingy, tam taky dochází k redukci vědomí z 3D do 1D.

Jsou určité druhy informací, které fakt nemá smysl získávat ze spirituálního světa, viz třeba ty o Atlantidě, to bývají snůšky nesmyslů a hovadin. Ale jsou zde informace, které jsou vždy relevantní a ty se týkají okamžiku tady a teď. Neptejte se svých průvodců na druhé lidi, na minulost či budoucnost, spíš od nich žádejte vyšší vhledy do situací, které právě prožíváte.

Na internetu je hodně channelingů, jejichž informační hodnota je blízká nule, jsou to buď kraviny, nebo jsou plné manipulací, zkreslení či nepochopení a jejich pečetě pravosti jsou porušeny. To porušení ovšem mnohem víc dělají lidé se svým 3D vědomím než nějaké zlovolné bytosti. Někdo chce být zajímavý, proto si spirituální sdělení přikrášlí, zveličí, upraví, někdo to udělá se zcela zlomyslným záměrem, protože chce ovládnout své čtenáře či posluchače. A někdy takové informace přijdou i od bytosti s 4D vědomím, pokud příjemce není pevně ukotven ve svém záměru (v 5D) a channeling provozuje jako "zábavu".

K pravdivým informacím máme přístup všichni, ale jde o to, jaká míra pravdivosti v nich zůstane, když projdou naším vědomí. Lidé jako Ježíš, Buddha i mnozí další tu míru měli opravdu vysokou a byli hluboce napojeni na Zdroj. Mnozí další už takové spojení neměli, pak jejich sdělení musíme brát s větší rezervou.

Vztah lidí a andělů

Někteří lidé cítí jistou informační či intelektuální převahu, kterou spirituální bytosti mají, často se pak cítí méněcenně a v nevýhodě vůči nim. Bojí se, že mají dokonce monopol na pravdu. Tohle je ovšem velmi zkreslený pohled na skutečnost.

Channeling dnes dělají tisíce lidí a tak informace ze spirituálního světa přicházejí tisíci způsoby a kanály, lze s nimi pracovat a porovnávat v čem se shodují či kde se rozcházejí. Duchovní průvodci s 5D vědomím nikdy netvrdí, že oni jsou jediným správným zdrojem a vždy nás vybízejí k srovnávání jejich informací s jinými zdroji. Při překladu z 5D vědomí do 3D vždy dochází ke zkreslení, k zjednodušení, k redukci, s tím se musí počítat, stejně tak jsme často limitováni naší slovní zásobou, kulturním pozadím, zkušenostmi a zkušení průvodci si jsou toho vědomí. Jedním ze způsobů, jak tahle omezení obejít, je použití více zdrojů, například simultánní channelingy, kdy každý člověk vidí danou vícedimenzionální skutečnost z jiného úhlu.

Pro spirituální bytosti (alespoň ty s 5D vědomím) jsme rovnocennými partnery, ony si uvědomují naší skutečnou podstatu - čili že jsme stejné podstaty jako oni, že jsme se dobrovolně rozhodli inkarnovat do 3D světa a tím získat zkušenosti, které oni s 5D vědomím nikdy nemůžou nabýt. Obrovsky si nás váží a obdivují nás, protože život na Zemi vyžaduje odvahu. Informační tok mezi námi rozhodně není jednostranný, my nejsme jen pasivními příjemci, jsme taky tvůrci informací, které předáváme do spirituálního světa.

Z naší i jejich strany je to pořád o vědomí toho, kým skutečně jsme a kým jsou oni, co je smyslem našich životů a záměrem existence. A toho, čeho chceme svým jednáním docílit. I v lidském životě ve 3D jsme v různých vztazích s lidmi s různě otevřeným vědomím a když se setkáme s někým, kdo ho má užší než my, chápeme to jako "převahu" a příležitost to zneužít? Například vztah rodič-dítě nebo učitel-žák nebo léčitel-pacient. V takových vztazích je vždy základem láska, i když se v našem 3D stává, že rodiče záměrně manipulují se svými dětmi, protože si neuvědomují svou ani jejich podstatu, myslí si, že jim můžou beztrestně vyprávět pohádky a lhát, ale vždy se jim to nepříjemně vrátí. Ale v 5D vědomí, ve vědomí jednoty, kdy přímo vidíme důsledky svých činů a karmické následky, je takovéhle jednání nesmyslné, a platí to už pro lidi a tím důrazněji pro spirituální bytosti. V takovémhle "nerovném" vztahu spíš než o převahu toho se širším vědomím, jde o vědomí větší zodpovědnosti. A i my si můžeme vyzkoušet jaké to je jednat s bytostmi s užším vědomím, než máme my. A nejde jen o děti a zvířata, která stále mají 3D vědomí, 2D vědomím jsou totiž nadány rostliny a 1D vědomím svět nerostů.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

TOPlist