O magii

14.12.2008 00:00

Všechno tvoření je magické a všichni používáme magii, někdo vědomě, ostatní nevědomě.
V konvenčním slova smyslu je magie ovlivňování a manipulace, a proto se jí mnoho lidí bojí. Ale když si uvědomíme, že všechno tvoření je ovlivňováním a manipulací prostředí kolem nás, dojde nám, že celý náš život je magický a nemůžeme se zájmu o magii vyhnout. Pak je důležité být si vědomí, co nebo koho ovlivňujeme a také způsobů, jak to děláme.

Tradičně se magie dělí na černou a bílou, ve spirituálním světě se ovšem rozlišuje magie a Magie. Černá nebo bílá magie ovlivňuje druhé lidi, pracuje se záměry druhých, které se snaží manipulovat tak, aby ladily se záměry mága. Pokud ke "zlému" je to černá magie, pokud k "dobrému" říkáme jí bílá. Magie s velkým M je oproti tomu jen jediná, jednotná, a pracuje výhradně se záměrem Mága, s jeho vlastním srdcem, s jeho touhami a smyslem života. Malá magie může fungovat docela rychle, ale nepřináší trvalé změny, je povrchní. Oproti tomu Magie funguje až tehdy, pokud je Mág sladěn s celým vesmírem a to, co stvoří, je věčné.

Malou magii používá mnoho lidí k ovládání a manipulaci druhých lidí, vidíme to dnes a denně všude kolem sebe, ale také je známo, že tato magie nefunguje na vědomé lidi, kteří vědí, kým jsou, co prožívají a co od života chtějí. Tito lidé dokonce malou magii nepotřebují k tvoření a ani manipulace jiných mágů na ně nepůsobí. Je to proto, že používají Magii.

Malí mágové se snaží druhé lidi ohromit či zastrašit, chtějí se ukázat lepšími či mocnějšími než ostatní a tím nad nimi získat moc a možnost jimi manipulovat, ale pokud si jsme vědomí okamžiku tady a teď, jejich triky neúčinkují.

Jeden mág často ohromoval své posluchače: "já jsem tak mocný, že kdybych chtěl, tak tady nechám uprostřed místnosti vyrůst strom." Vědomý člověk spojený s vesmírem mu hned může položit otázku o smyslu takového počínání, proč něco takového dělat, když stromy rostou samy. A také po důsledcích, například co by potom dělal s tím stromem, když by rozbil celý barák. Malí mágové se nás snaží ohromit, ale ve skutečnosti nejsou sladěni s vesmírem, dělají víc škody než užitku a nakonec vypadají jako pitomci.

Hodně magických praktik se zdá být nebezpečných. Ano, jsou takové, hlavně pro lidi, kteří je používají k ukrácení času, k zahnání nudy, k ohromování ostatních, a kteří, obecně řečeno nevědí PROČ by je měli používat. Velký Mág si nedělá starosti, pokud neumíte levitovat nebo chrlit oheň nebo rozmlouvat s duchy, i když všichni malí mágové se těmito schopnostmi ohánějí. Když Mág ví, co chce, má v sobě lásku a svůj smysl života, tak ho neohromí, když jiní lidé umějí něco jiného. Malý mág chce být lepší než někdo jiný, ale to nejde, každý z nás může být jen sám sebou, ať tlustý nebo tenký, chytrý nebo hloupý..je to jedno. Malí mágové se snaží manipulovat druhé lidi pomocí strachu a snaží se je donutit dělat to, co sami chtějí, ale vědomý člověk (Velký Mág) žádný strach v sobě nemá, jen lásku, proto s ním nelze manipulovat.

Mnoho lidí sice odmítá černou magii, ale chtějí dělat bílou. Obě jsou ale založeny na manipulaci s druhými lidmi, černá v osobní prospěch mága, bílá pro "blaho" lidstva, ale kdo je soudcem, který to rozpozná? Kdo vidí do konce všech svých činů? Proto je velice tenká hranice mezi oběma malými magiemi, mnoho bílých mágů nakonec zneužilo svou moc a mnoho černých prokázalo proti své vůli lidstvu velké služby.

Nastává konec malé magie a přichází éra té Velké, která se nezaměřuje na druhé lidi, ale jen na samotného Mága a na to, co tryská z jeho srdce. To stačí. Mocné síly vesmíru pak veškerou realitu uvedou do harmonie s Mágovou touhou srdce. Ale tohle funguje jen s takovými touhami, které jsou v hlubokém souladu se záměry všehomíra i druhých lidí, proto lze Velkou Magii použít jen k podpoře lásky a toho, co z ní vychází, na nic jiného.

Velkým Mágem může být každý z nás…


HT komunita 2008 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode

TOPlist