Partnerství a Nová Země

19.01.2010 00:00

Když jsem si nedávno ujasňoval svůj momentální záměr, napsal jsem si "chci nové partnerství, novou práci a Novou Zemi". Cítím, že ty tři věci mám hodně propojené a jedno s druhým souvisí. Sice jsem už dlouho na duchovní cestě, ale bez skutečného partnerství se živou ženou si často připadám, že jsem ani nevyrazil. Teď stojím před tou svou vizí "nového partnerství" a není to pro mě jen nový vztah s konkrétní ženou, ale vztah úplně jiné kvality než vidím mezi dvojicemi kolem sebe.

Často vnitřním zrakem pozoruju vztahové provázky, které lidem vycházejí z čaker a tím je spojují, a skrze které si vyměňují energie. U partnerství podle starého modelu je ta „výměna“ často boj a přetahovaná. A často jsou ti lidé, ač formálně partneři, nepropojení nebo se míjejí, bývají spojeni třeba jen druhou čakrou (což je sex), kde se spojili nejdříve, nebo ještě přes třetí čakru (že si rozumově zdůvodní to, proč jsou spolu), ale na vyšších čakrách se rozcházejí. Existovalo někdy nějaké jejich společné sdílení (5.čakra) nebo kam zmizelo? A co společná vize (6.čakra)? Či nedej bože dokonce společný smysl života (7.čakra)? Pokud tam jsou, tak jen jako upachtěné minimální kompromisy, kdy oba cítí, že ten svůj vzájemný souboj prohráli. Jak takový vztah vůbec mohl vzniknout?

Stalo se Vám, že jste partnerovi chtěli říct o sobě to nejpodstatnější a přitom jste marně hledali slova a těm, co jste našli, tak druhý nerozuměl? Chtěli jste s ním sdílet něco o svém systému přesvědčení, o tom, co kolem sebe vnímáte a to, kým skutečně jste či co je smyslem vašeho života a on na vás jen nechápavě koukal, jakoby se vaše vesmíry neprotínaly? A pokud jste s ním chtěli být, tak nejlepší bylo na tohle téma zapomenout a nemluvit o tom? Pokud ano, tak jste tvořili partnerství podle toho starého modelu.

Partnerství bez spojení mezi všemi sedmi čakrami je téměř bez života a odsouzené k zániku, či k pomalé smrti nudy, nezájmu a lhostejnosti. Pokud se partneři nesetkají ve spirituálním světě a nenajdou to propojení na úrovni vyšších čaker, nemůže to ani jinak dopadnout. Právě ve spirituálním světě je živé to, co je naší podstatou a co nás spojuje. Ovšem je téměř nemožné dovést partnera ke spirituální cestě a tvořit s ním nové partnerství, pokud tam není sám od sebe, nemůžeme ho změnit ani k ničemu donutit. Ale už je zde spousta lidí, kteří na té cestě jsou ze svých vlastních důvodů a kteří dost často chtějí změnit způsob, jakým jsou v partnerství. Jak by nové partnerství fungovalo právě s nimi? Takovým lidem nemusíme vysvětlovat, co je tím světem, který očima nevidíme, že jsme něčím víc, než jen lidmi z masa a kostí a nemusíme jim vyprávět, kdeže se to jako máme potkat, když nejen v tom fyzickém světě.

Právě na sdílení toho, co prožíváme, co chceme, co je smyslem našich životů nebo kým skutečně jsme, je založeno fungování nového partnerství, takovým sdílením se právě tvoří fungující a harmonické propojení čaker. Nové partnerství dokonce vychází z nadosobní osmé čakry, kterou je společenství lidí, se kterými žijeme (jako je třeba Nová Země), které tvoří prostor setkání a umožňuje seznamujícím se partnerům postupné propojování od nejvyšších čaker k těm nižším. Nejdříve tvoří společný záměr v sedmé čakře (např. jednoduše "pojďme vytvořit partnerství"), pak společnou vizi (6.čakra) a její vzájemné sdílení a ujasňování (5.čakra), právě zde se rodí láska čtvrté čakry a rozumové ukotvení vztahu v realitě (3.čakra), který vrcholí kosmickým sexem (2.čakra) a společným životem (1.čakra). Když do takového vztahu přicházejí děti (krásná nultá čakra), dostávají ten nejlepší domov.


Tohle bych chtěl zažít. Ale není to příliš náročné, příliš mimo dnešní realitu a mimo možnosti a schopnosti současných mužů a žen? V posledním roce jsem měl tu čest být svědkem zrození několika takových partnerství, kde se ti dva nejdřív sešli ve spirituálním světě a pak postupně ten vztah přivedli do reality fyzického světa, ti lidi jsou pro mě opravdovou inspirací a nadějí. Slevit z vize nového partnerství pro mě znamená návrat k tomu starému modelu, ale nevím, jak na to a rozumem to nevymyslím, takže to nechávám andělům, vyšší prozřetelnosti nebo silám přírody.
 

Cesty duší 2010

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

TOPlist