Plátno je pravé, falešná je církev

11.04.2010 00:00

Pro mě nejpravděpodobnější interpretace současných vědeckých poznatků o Turínském plátně a o době přelomu letopočtu.

Případný falzifikátor musel být nejen geniální, ale i jasnovidný a musel vědět, jak obelhat metody v 21.století. Například na plátně se našel pyl z rostlin z celého středomoří, přesně tak, jak by se očekávalo, když by plátno putovalo z Palestiny. Musel vědět, jak se tkalo na přelomu letopočtu a vyrobit plátno způsobem, který se v jeho době nepoužíval, musel vědět, jak Římané prováděli ukřižování, například, že muž byl přibit za zápěstí, nikoliv za dlaně, jak se traduje atd.

Do roku 1980 by církev za pravost plátna položila život,ale od té doby, co vědci zjistili, že v plátně byl zabalený ŽIVÝ člověk z něho najednou udělali podvrh. To je to, že se v uvozovkách "neví" jak ten obraz vznikl, ale ví, tyhle kontaktní obrazy vznikají, když se do pláten napuštěných aloe a myrhou zabalí živí lidé, ale ne mrtvoly. A závěr? Ježíš přežil ukřižování, i přes četná zranění nezemřel, to je ta pro církev velmi nepříjemná pravda. Ale co když věda pravost plátna potvrdí?

Bičování není smrtelné a probodení boku taky nemusí být, pokud není probodeno srdce, dají se přežít i horší zranění. A Ježíš BYL ošetřován, viz to plátno, na co jinak použít 30 kilo aloe a myrhy? Kolem něho byla celá organizace jeho příznivců, která organizovala záchranou operaci, zajistila úkryt tzv."hrob", podplatila vojáky, ovlivnila židovskou radu, aby zvolili jako způsob smrti ukřižování, kdyby Ježíšovi setli hlavu, žádné "zmrtvýchvstání" by nebylo. A taky zdržovali a lhali na potkání, aby svého mistra zachránili, což se evidentně povedlo. Ježíš nakonec na kříži visel asi tři hodiny a údajně zemřel, to dost rychle, vždyť jsou známé případy, kdy přežívali lidi na kříži až devět dní, i ti zloději, co s ním byli, měli lepší kondici a těm museli zlomit nohy, aby zemřeli na embolii. Pak se vojákům namluvilo, že židé nesmějí pohřbívat v sobotu, takže "pohřeb" musí proběhnout v pátek do západu Slunce, takže Ježíše uspali nějakým lektvarem a Ježíš přežil.

Tohle ovšem nebyl pohřeb a židé nepohřbívali lidi tak, že by je takto zahalovali, nýbrž je omotávali jako mumie (viz Lazar), to evidentně s Ježíšem neprovedli. To, co je zachyceno na plátně, je léčení, plátno bylo napuštěno 30 kg aloe a myrhy, což jsou antibiotika a mastě na léčení ran a jako kompresní zábal byl do něho Ježíš zahalen. Ležel v tom zábalu od pátečního večera a pravděpodobně měl horečku a ta zvýšená teplota způsobila, že se na plátno "vypálil" obraz.

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist