Použití merkaby

28.07.2008 11:58

Pozorný a znalý čtenář článku o stavění merkaby si mohl všimnout, že tam nepíšu nic o to, jak se vlastně merkaba používá, k čemu slouží a kam se s ní vlastně můžeme dostat. Je to pro mě velice delikátní záležitost, ale rozhodl jsem se vyhovět Markétčině prosbě a stručně to popíšu.

Můj ostych o tom psát vyplývá hlavně z toho, že ani já sám jsem aktivní nadosobní merkabu nepoužil, tedy ne v tomto životě. Žádná kolem mě totiž ještě neexistuje. Sami doma v obýváku můžeme aktivovat maximálně svou osobní merkabu, ale její použití je omezené bez existence aktivní skupinové merkaby a ta je také omezená pokud neexistuje merkaba lidského druhu či planety Země.

Merkaba je prostředek vzestupu či evolučního skoku ve vývoji vědomí. Víme, jak vypadá, víme, jak si vizualizovat její aktivaci, víme, jak pracovat s energií v nás a jak tvořit podmínky pro její fungování. Ale skutečně aktivní merkaba je úplně něco jiného. Mezi aktivní merkabou a tím, co dosud děláme, je podobný rozdíl jako mezi skutečnou dýmkou a jejím obrazem.

René Magritte: Toto není dýmka
Když jsem psal článek o stavění merkaby, uvědomoval jsem si omezenost toho, co lze vyjádřit písmem a že je hranice, kterou prostě slova nepřekročí. Něco čteme, ale jak daleko se dostaneme jen na základě čtení a pochopení textu? To, o čem píšu, se totiž vždy předávalo z generace na generaci ve skupinách lidí zkrze živé mistry nebo duchovní učitele a tak jsem to přijal i já. Dlouho jsem si myslel, že živého mistra nepotřebuju, když mám své spojení s Nebem, proto mi byl seslán v podobě Kruhu srdce, což je skupina i mistr v jednom. Právě v Kruhu jsem si uvědomil, jak fungují skupiny a osahal si (prožil) spoustu věcí, které vedou k aktivaci individuální i skupinové merkaby. A díky tomu také vnímám rozdíl mezi vizualizací a realitou. A to je také ta delikátní hranice, na které se pohybuju. Vím, že nejsem schopen Vám písmem předat to, co můžeme vytvořit při osobním setkání. Přesto snad záblesk vědomí může přeskočit a já vám děkuju i za to, že si o tom čtete a uvažujete o věcech, které popisuju.

Meditace a vizualizace, které provádíme, jsou prvním krokem na cestě realizace, ale mějme na paměti, že ani když nás bude rozptýleně meditovat milion, nestvoříme tolik, co může udělat pět lidí pohromadě. Jde o to, že pravda je tam venku, neuchopitelná, nepopsatelná, lze jí jedině prožít, protože Pravda je Život. To, o čem budu dále psát, není pro každého, je to pro ty, kteří mají aktivní merkabu. A teď, milý čtenáři, upřímně si odpověz, dokážeš posoudit jestli vůbec nebo do jaké míry máš aktivovanou svou individuální merkabu? Jestli jsou tvé záměry v souladu a harmonii se záměry lidí kolem tebe? Nebo do jaké míry jsi sladěný s nejvyšším záměrem vloženým do světelné mřížky jednoty? A teď se tě neptám na tvůj názor nebo něčí domněnky, ale na tvůj přímý prožitek, protože aktivní merkaba je prožitek. Prožíváš jí? Pokud ano, můžeš jí použít jak je popsáno dále. Pokud ne, čtení tohohle textu ti neublíží a obrazy tam popsané můžeš použít při vizualizacích v meditaci.

Individuální merkaba
Meditace „použití merkaby“ začíná. Takže tvá práce na aktivaci individuální merkaby byla úspěšně završena. Meditacemi na laserovou linii hara, harmonizací čaker a aurických těl i stavěním merkaby sis vytvořil robustní energetický systém na individuální úrovni. Víš, kdo jsi, víš, co chceš, víš, proč chceš použít merkabu a co zkrze ní stvoříš a manifestuješ, chápeš jak jsi propojen s druhými lidmi, vnímáš toky energií ve světě kolem sebe, prožíváš spojení s Božským (neznám způsob, jak tohohle stavu dosáhnout bez práce ve skupině nebo bez intenzivního kontaktu s druhými lidmi, ale možná nějaký existuje). Jsi nádoba, do které může vstoupit Boží milost (Duch svatý). Teď, po výše zmíněných meditacích, přišla chvíle merkabu použít k vzestupu.

Merkaba je bezpečný prostor, který sis vytvořil, je to tvá kotva, která tě spojuje se světem, který znáš a je to výtah, který tě přesune do nového světa. To, co se přesouvá, je tvé vědomí. Vizualizuj si laserovou linii hara a čtyři body na ní, zemské jádro pod tvýma nohama, tan tien v podbříšku, sídlo duše v srdeční oblasti a bod individualizace nad hlavou. Bod individualizace je skulina, kudy laserová linie opouští dimenzi, kterou dokážeš vnímat, toto je bod, zkrze který teď tvé vědomí projde. Tímto bodem projde celá merkaba i se vším, co je uvnitř. Stoupáš vzhůru, až se vše smrskne do jediného bodu, který projde na druhou stranu.

Alternativní vizualizace: točící se merkaba se roztahuje do široka, vypadá jako disk, ale stále se zvětšuje až její hranice zmizí v nekonečnu a tři body na linii hara (tan tien, sídlo duše a bod individualizace) se přiblíží k sobě, až splynou do jednoho.

Ocitl jsi se v novém prostoru, individuální merkaba zmizela nebo jí můžeš vnímat jako nový tan tien. To, co dříve bylo kolem tebe, je teď malým bodem v podbříšku, tvé vědomí se rozšířilo.

Skupinová merkaba
Vítám tě v prostoru, kde společně postavíme skupinovou merkabu. Tento prostor jsme vytvořili společnou prací, našimi meditacemi, vizualizacemi, sdílením, cvičením, zpěvem či tancem. V tomto prostoru existuje skupinová linie hara, mohutný sloup světla uprostřed našeho shromáždění, který je také napojený na zemské jádro a jsou na něm náš společný tan tien, společné sídlo duše i společný bod individualizace. Vztahy mezi námi jsou vyrovnané, jsme si hluboce vědomí jeden druhého, toho, co prožíváme, co cítíme i co chceme, víme také, co chceme společně. Prožíváme, že všichni jsme jeden. To je chvíle pro stavbu skupinové merkaby.

Tohle cvičení provádíme v kruhu nebo v kruhové formaci, čímž tvoříme osmou čakru, kde se energie točí tak, že její proud míří k Matce Zemi. A také tvoříme nádobu pro Boží milost, zkrze kterou jedině můžeme provést tuto spirituální operaci. Zase použijeme jednoduché cvičení pro stavbu merkaby, tentokrát ale stavíme naší společnou. Celá skupina je uvnitř merkaby a náš skupinový tan tien je totožný s jejím těžištěm. Poté celá skupina může projít bodem individualizace do dalšího prostoru.

Merkaba lidstva
Prostor, kde jsme se teď ocitli, je prázdný, jakobychom se vznášeli nad planetou Zemí, která je v místě společného tan tienu lidstva. Z něho vychází spoustu laserových linií, jak jednotlivců, tak skupin a propojené paprsky vytvářejí světelnou síť. Jsme si vědomí, že jsme součástí této krystalické sítě, tvůrci i stvoření, manifestací Boha.

Jednoduchým cvičením opět stavíme merkabu, která teď obklopuje celou Zemi. Průchod do nového prostoru ovšem probíhá jinak než na předešlých úrovních. Země se zmenšuje a mizí v tan tienu, až nezůstane vůbec nic, jen prázdný prostor a naše vědomí uvnitř merkaby lidstva - Adam Kadmon.

V tuto chvíli může dojít ke změně energetické matrice lidského druhu. Každý z nás, kteří jsme došli až sem, je nositelem světelného kódu, který překonfiguruje základní potenciály člověka a rozšíří jeho vědomí. V tuto chvíli můžeme kódy vložit a vytvořit Novou Zemi.

Nová Země
Nová Země vzniká v těžišti merkaby, v tan tienu lidstva, vzniká ze zvuku óm. Když jí vytvoříme, můžeme spustit do jejího tan tienu laserový paprsek a podél něho sestoupit. Tento paprsek je jak náš individuální tak skupinový pro skupiny všech druhů a velikostí, kterých jsme členy. A tento paprsek je jediný pro člověka ačkoliv se manifestuje šesti miliardami způsobů. Sestupujeme přes tan tien lidstva a přes skupinové tan tieny až do individuálního tan tienu. Jsme zpátky tam, odkud jsme vyšli, ale Nebe nad námi zůstává otevřené, systém merkab propojuje naše vědomí ve 3D s vědomím v 5D, propojuje naše individuální vědomí s vědomím lidstva a archetypální matricí Adam Kadmon. To, co se nám otevřelo nad hlavou, se nazývá Hvězdná brána.

Ve chvíli našeho návratu se na Zemi manifestuje nové vědomí, zkrze Hvězdnou bránu vstupuje do fyzikálního vesmíru tvořivá energie vyššího řádu. Vnímáme tuto energii v individuálním tan tienu a projevuje se zkrze náš život. Tím meditace končí.

Poznámky k meditaci „použití merkaby“
Pokud nemáte aktivní merkaby, můžete tento text používat pro vizualizace, jimi prošlapáváte cestu k realizaci. Na světě zatím není nikdo, kdo by tuhle meditaci dokázal realizovat celou, je stále víc lidí, kteří dokážou realizovat individuální merkabu, jsou skupiny, které dokážou vytvořit skupinovou merkabu, ale tady realizace končí, i ti nejvyspělejší dále pokračují vizualizací. Merkaba lidstva zatím neexistuje, vstup do vědomí Adam Kadmon (do archetypu člověka) je zatím ve světě iluzí, stejně tak změna světelného kódu. Ale čím vic si nás tyto kroky vizualizuje, tím blíž jsme k jejich uskutečnění. Až se to povede, poznáme to snadno, nad hlavami (v bodu individualizace) se nám objeví Modrá hvězda, tedy objeví se nad hlavami těch, kteří ještě nemají otevřenou Hvězdnou bránu.

Vizualizace v meditaci jsem popsal co nejjednodušeji, protože podstata jejich použití se vymyká slovům. Předchozí text je také jen popisem či hrubým nástinem meditace, ne aktivními slovy používanými při skutečné meditaci. Skutečná meditace s aktivními merkabami, je prakticky slovy nezaznamenatelná a ani kdyby byl pořízen doslovný přepis toho, co bylo při meditaci řečeno, by nepomohl napodobovatelům dosáhnout jakéhokoliv úspěchu.

Existuje víc systémů, jak se propojit s vědomím Adam Kadmon, které pracují s jinými vizualizacemi než jsou linie hara, světelné mřížky, merkaby atd. Takže pokud Vám tento systém nevyhovuje, můžete pátrat dál. Sejdeme se u Adama, protože to je průsečík.

K individuální merkabě: snad se lze k její aktivaci a použití dopracovat i samostatně, ale práce ve skupině je mnohem rychlejší a zábavnější a také zároveň tvoříme předpoklady pro aktivaci skupinové merkaby. Mnoho práce na obou merkabách je totiž stejné nebo na sebe navazuje nebo se podporuje a rozvíjí. Například hledání odpovědí na otázky kdo jsem nebo co chci je rychlejší, když odpovědi člověk sdílí ve skupině, kde dostává okamžitou zpětnou vazbu a může si uvědomit masky, kterými zakrývá své pravé já nebo nefunkční záměry, které ho odvádějí od smyslu života, který si dal. A sdílením odpovědí ve skupině také tvoříme to, co chceme všichni společně a vidíme vazby jak to, co chtějí jednotliví členové, je mezi sebou provázáno a jak to podporuje společný záměr.

Ke skupinové merkabě: individuální merkabu lze pojmout i jako skupinovou s počtem členů 1, ale mezi individuální merkabou a merkabou lidstva může být celá hierarchie skupinových merkab, kdy se skupiny spojují do vyšších a vyšších celků. K merkabě lidstva se lze připojit i rovnou s individuální merkabou, proč je tedy důležité tvořit skupinové merkaby? Energie, která se v nich soustřeďuje je totiž mnohem větší než součet individuálně shromážděných energií, je vyšší až exponenciáně. A množství energie, které dokážeme soustředit, je určující pro to, jestli dokážeme vložit nové světelné kódy do vědomí Adam Kadmon. Kdybychom se připojovali k merkabě lidstva jen zkrze individuální merkaby, muselo by se takto připojit téměř 100% lidí, než by se shromáždil dostatek energie. S použitím hierarchie skupinových merkab stačí zapojení asi 2 až 3 % lidí, aby bylo dosaženo požadované koncentrace energie. Teoreticky by k vytvoření potřebné koncentrace a proměně archetypu stačila vysoce koordinovaná skupina 100 až 200 tisíc lidí (ne dav na stadionu), ale to je neuskutečnitelné. Proto vyšší plán počítá s množstvím menších skupin s počtem členů 10 až 50 propojených do sítí regionálního, národního i globálního rozsahu, které dokážou akumulovat dostatek energie a vytvořit merkabu lidstva.

K merkabě lidstva: skutečná aktivní merkaba lidstva vznikne ve chvíli, kdy 2 až 3 % lidí (150 až 250 milionů) sdružených v menších skupinách a propojených v sítích v jeden čas medituje na její tvorbu. Meditace probíhá od tvorby individuálních merkab a přes skupinové různých úrovní. Tím se koncetruje energie pro stvoření merkaby lidstva. Když je aktivní, můžeme poslat do vědomí Adam Kadmon své zástupce. Těch by mělo být dvanáct. Každý z nás lidí teď žijících na planetě je nositelem části nového světelného kódu lidstva a jakýchkoliv dvanáct z nás dá dohromady kód celý, přesto ne všichni máme touhu být těmi, kteří vstoupí do vědomí Adam Kadmon a promění ho. To je práce Klíčníků, kteří odemknou Hvězdnou bránu pro nás ostatní.

Důležitá upozornění: celý systém meditací je velmi energeticky náročný, postupujte zkrze něj pomalu, nemusíte ho zvládnout celý během jediného večera :-) Já osobně na něm pracuju tři roky, kdy ho krůček po krůčku rozvíjím, vy si ho samozřejmě můžete osvojit mnohem rychleji, snad během pěti až sedmi meditací. Ale ani osvojení si celé cesty neznamená, že si merkaby aktivujete nebo ne na 100%. Během meditace bude zkrze vás také protékat obrovské množství energie, proto pozorně vnímejte své tělo a blokády v něm, tyto blokády pak mohou způsobit nerovnováhy ve vašem životě. Čím víc energie vámi protéká, tím zřetelněji ty bloky vidíte a tím účiněji je můžete odstraňovat. Pokud tyto meditace provádíte ve skupině, je důležité vnímat aktuální stav všech členů skupiny. Meditace na linii hara ani na stavbu merkaby by neměly způsobit potíže, ty mohlo nastat ve fázi použití merkaby, ne všichni členové skupiny jsou připraveni merkabu použít pro vzestup a projít bodem individualizace, proto v této fázi postupujte velice opatrně a citlivě.

Jak vidíte, čeká nás ještě spousta práce a hodně zábavy. Než se nás zapojí 200 milionů, bude to ještě chvíli trvat, ale už teď si ten moment můžeme vizualizovat, tak jako můžeme vizualizovat své merkaby a hrát si s nimi. Postupy, které popisuju, jsou jen hrubou kostrou, kterou můžete obalit svými nápady či inspiracemi z jiných zdrojů. Ani jedna meditace nemusí být stejná. Užijte si meditace na světelnou mřížku jednoty a přeju Vám mnoho radosti při stavění i používání merkab.

Ilumauir

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist