Prohlášení k vizi budoucnosti České republiky

19.11.2007 00:00

Cítíme potřebu vyjádřit se k současnému dění v naší zemi, v České republice. Nejedná se o samotné prohlášení našich názorů a našeho společného postoje, nýbrž o převzetí odpovědnosti za věci politické a společenské. Jedná se o převzetí odpovědnosti, která je bytostně vlastní každému člověku, žijícímu v konkrétním státě na této Zemi.

Uvědomujeme si, že jakmile jsme převzali odpovědnost za svůj osobní život, je dalším krokem odpovědnost za dění ve svém okolí, ve společnosti, v níž žijeme, za její politickou situaci a kulturu. Uvědomujeme si, že stav a proměna české společnosti a politiky jsou obrazem stavu a proměny každého člověka dohromady v České republice. Společnost je výsledkem myšlení, cítění a činnosti všech lidí.

Nesouhlasíme a nesouzníme s představami vybudování radarové základny v České republice, stejně jako nesouhlasíme a nesouzníme s dalšími činnostmi a vizemi, které jsou přežitkem minulé doby, které v podstatě neslouží lidem a Zemi a spíše poškozují naše životy. Nechceme se ovšem stavět proti těmto myšlenkovým proudům a aktivitám, neboť si jsme vědomi, že toto negativní sebeurčení přímo posiluje ty jevy, proti kterým bychom vystupovali. Jsme si vědomi toho, že energie vynaložená na protesty, demonstrace, "boj proti" a na čirou "opozici" je také tvůrčí silou (například boj proti radarové základně posiluje realizaci vybudování radarové základny, následnou nespokojenost a opozici vůči ní).

Přícházíme proto s pozitivní vizí naší budoucnosti.

Shledali jsme, že česká společnost, kultura a politika nenabízí skutečnou vizi budoucnosti České republiky, že dosud neexistuje vize, kterou by si lidé uvědomili, shodli by se na ní, společně ji duchovně podporovali a každý svým vlastním životem a svojí individuální tvorbou v každodenním životě ji realizoval. Shledali jsme zároveň, že každý člověk touží po míru, lásce, pozitivním a tvůrčím životě, a tedy existuje možnost shody na zásadách života a vizi budoucnosti našich individuálních životů v této době a v české zemi, jež sdílíme.

Vnímáme současné dění v české společnosti, stejně tak světové dění, a cítíme potřebu uvědomit si možnosti každého člověka. Vycházíme z vlastní osobní zkušenosti a jsme důkazem toho, že mír, láska, pozitivní a tvůrčí život jsou zcela reálné a uskutečnitelné. Pochopili jsme, že ideály minulosti lze očistit a v našich každodenních životech realizovat. Například volnost, rovnost a bratrství pro nás znamená volnost v duchu a kultuře, rovnost v právu a bratrství v podnikání a ekonomice.

Ctíme individualitu a svobodnou volbu každé bytosti a multidimenzionální (mnohorozměrnou) povahu našeho života na Zemi. Jsme přesvědčeni o tom, že klíčovým krokem k pozitivní a tvůrčí proměně české společnosti a života na Zemi, a zároveň cestou k uskutečnění vizí označovaných jako Nová Země či Nová civilizace, je přítomnost lásky a aktivní tvoření způsobu života, jenž přítomnost lásky umožňuje. Považujeme za důležité v současné době pochopit podstatu lásky a její význam pro osobní, společenský, kulturní a politický život.

Rodina je základní jednotkou státu. Je-li narušená rodina, je narušený stát. Je-li narušený stát, jsou narušené mezinárodní vztahy a život na Zemi. Je-li však každým členem rodiny aktivně tvořen způsob života, jenž umožňuje přítomnost lásky, tak i ve státě je přítomna láska, stejně tak na mezinárodní úrovni a na Zemi. Považujeme tedy za důležité, aby se politickým a společenským tématem stala láska. Aby kritériem našeho života byla radost z naší činnosti a přítomnost lásky. Na hmotné úrovni, aby kritériem našich životů byla čistota vody.

Chápeme, že tato témata a kritéria začínají u každého člověka. Každý člověk, právě teď a tady může realizovat své představy, vizi o naší společné budoucnosti a uplatnit své hodnoty. Zjistili jsme, že otázky "Jaká je vize budoucnosti naší země? " a "Jaká jsou kritéria našeho života? " jsou nedostatečně zodpovězené. Odpovědi, na které jsme byli zvyklí dříve, nám neslouží k míru, lásce a pozitivnímu a tvůrčímu životu, je potřeba je přehodnotit a každý individuálně v sobě hledat tyto jiné odpovědi.

Vyzýváme každého k hledání nových odpovědí, k jiným cestám, k nalezení niterné radosti ze své činnosti, k přijetí a realizaci své jedinečnosti, která spoluvytváří štěstí a Prostor Lásky. Zároveň vysíláme podporu každému, kdo se sám rozhodne přijmout plnou odpovědnost za svůj život.

Uvědomujeme si, že řešení našich problémů a odpovědi na naše otázky zde jsou přítomné a cestou k nim jsou myšlenky, pocity a činnost každého člověka. Způsob myšlení, způsob chování a způsob života každého člověka.

Vyzýváme každého, aby si uvědomil sílu, která je mu dána, a začal spoluvytvářet naši vizi a radoval se z pozorování jejího uskutečňování.

Radost z každého činu

Lásku v Srdci

pozitivní a tvůrčí život v každém okamžiku.

přejí

David Šeterle, Cheb, 18.8.1986, student

Antonín Mareš, Pšovlky, 19.3.1946, spisovatel

Tomáš Řemínek, Týnec nad Sázavou, 4.2.1983, student

Petra Válková, Brno, 26.9.1978, mateřská dovolená

Lenka Franková, Hodonín, 17.1.1990, studentka

Mgr. Markéta Jiříková, Mladá Boleslav

Robert Cihlář, Pelhřimov, 21.8.1972, prodavač

Veronika Wildová, Pečky, 13.4.1990, studentka

Kristian Schwachula, Těrlicko, 1971

Vlasta Fišrová, Chomutov, 26.5.1964, úřednice

Ing. Roman Palka, Praha 3, 24.4.1955

Petr Hradil, Zlín, 30.10.1964, živnostník

Ing.Kamil Krbálek, Bítovany, 28.5.1973, státní zaměstanec

V Praze dne 11.11.2007

K prohlášení se můžete připojit svým podpisem na stránkách cesty duší přímo zde: https://www.cestydusi.cz/prohlaseni.php

Na internetových stránkách Antonína Mareše je zveřejněno Prohlášení k situaci v České republice, které je obdobou Prohlášení k vizi budoucnosti České republiky, je zaměřené bezprostředně na současné dění, více aktuální a razantnější, zatímco toto prohlášení je v takovémto porovnání více duchovní, vyjadřující dané paradigma. Obě prohlášení se doplňují a jejich autoři vzájemně spolupracují.

zdroj: www.cestydusi.cz
 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist