Rozhovor o revoluci a tanci

17.03.2012 19:26

Jirka: Česká republika, česká společnost, neplodí vůdce. Narozdíl třeba od Spojených států, Ruska, a dalších zemí. Samozřejmě, může za to z velké části naše ustrašená minulost a naprosté podřízení se hned 3, resp. 4 totalitním paradigmatům v posledních 100 letech. Naši předci měli jediný cíl: přežít! Zda je absence vůdců dobře, nebo špatně, se ukáže teprve za mnoho let. V současné době to na velké dobře nevypadá.

Kamil: vůdcové, kteří vedou masy do boje proti systému, jsou součástí starého světa, takže stejně se s nimi Nová Země vytvořit nedá a tak jejich absence není fatálním nedostatkem. A české země přinášejí do transformace planety nové vědomí, které se zde rodí. Zkusme místo boje spolupracovat, zkusme místo demonstrací tancovat - vynikající jsou tzv. Tance univerzálního míru, už dlouho mám vizi roztančených náměstí a parků, kde se rodí jiný způsob nahrazení starého systému Novou Zemí.

Jirka: nic proti, klidně si zatančete. :) ale každá společnost ve fyzickém světě prostě potřebuje systém, základy, jejichž prostřednictvím funguje.. ukazuje se, že naše základy nefungují a anarchie řešením jistě nebude.

Kamil: tanec je pěkná metafora: jak to že lidé umí tančit? a co je za tím, že tanec je takový ladný a harmonický? Pro mě je to nové fungování společnosti podobné tanci, ve kterém ovšem netancuje jen jeden pár ale 7 miliard lidí. Ale aby to fungovalo, je třeba lidem ukázat principy, kterými se ten ladný pohyb řídí a ze kterých vzniká či vyrůstá. Tance univerzálního míru jsou úžasné v tom, že jsou určené pro společný tanec velkých skupin lidí, skvěle je v Praze na Vyšehradě učí Lída Chrášťanská. Ale to není jen hopsání, člověk se při tom naučí spoustu věcí nutných i pro chod společnosti jako celku, například vnímat druhé lidi, spolupracovat, být s druhými na vlně, najít si své místo ve skupině atd. Proto navrhuji tanec jako předobraz nové společnosti či jako učební pomůcku pro pochopení, jak funguje. A věřím, že kdyby si poslanci před každým zasedáním společně zatancovali nebo zazpívali, jejich hádky by klesly o 90% a schopnost nalézat konsensus stoupla na desetinásobek

Jirka: Pokud tančí někdo sám, není problém. Pokud chce tančit pár, už musí mít sladěné kroky. Apokud chce tančit celé náměstí a má to mít nějakou synergii, musí si domluvit, kde kdo bude stát, aspoň, jinak se pošlapou…

Kamil: současná společnost je podobná strkanici na náměstí a chápu, že cesta k roztančeným městům je dlouhá. Většině lidí totiž chybí ty dovednosti, které tvoří fungující společnost - vnímat druhé lidi, spolupracovat, být s druhými na vlně, najít si své místo ve skupině

Jirka: Ano, říkám, chybí systém. Vy neznáte lidi? Naladí se na druhé pouze a jedině (!) v případě, že z toho budou něco mít!

Kamil: ne vše je měřitelné penězi: můžou z toho mít dobrý pocit, můžou se cítit respektovaní a podporovaní, jejich život bude smysluplný a naplněný, můžou si užívat radosti od rána do večera...místo té dnešní frustrace a blbé nálady.

Jirka: Samozřejmě. To je paradigma páté dimenze.. a my jsme ve třetí.. a čekají nás klíčová desetiletí. Jak se to nastaví, tak to bude. Zatím je to nastaveno směrem k fašismu.

Kamil: tak to v sobě Jirko změň a nastav to směrem k Nové Zemi

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

TOPlist