Rozvoj vědomí do roku 2012

19.08.2009 00:00

19.8.2009
Naše vědomí se vyvíjí a transformuje, nikdy není statické, ale teď jsme v historické chvíli, kdy ten vývoj je téměř skokový.

Vývoj vědomí je individuální a kolektivní. Individuálním vývojem vědomí prochází každý z nás od narození, rozvíjíme ho tím, jak poznáváme svět kolem sebe, jak k nám přicházejí vjemy, myšlenky a představy, uvědomujeme si stále víc, naše chápání je stále širší a hlubší, bohatší a rozmanitější. Různé vlivy ale také způsobují, že některé části našeho vědomí se uzavírají či se stávají zkostnatělými či rigidními. Zároveň probíhá i vývoj vědomí celého lidstva, jednotliví lidé překračují dosavadní hranice poznání a vnímání, boří bariery a umožňují dalším lidem posunout i své individuální hranice. V člověku jako druhu se pak shromažďují informace, vědomosti, prožitky, znalosti a tahle akumulace umožňuje prolamovat další a další bariery. Dalším krokem je propojování ostrovů vědomí (jak v nás samých, tak s druhými lidmi) do stále rozsáhlejších celků a zjevení vědomí se zcela novými kvalitami. Tomu se říká transformace vědomí, k ní dochází při zvláštních událostech, rituálech, zasvěceních či katalytických dějích. Transformace vědomí přesto není nějaký mystický děj, ale zkušenost, kterou v různých podobách prošel každý z nás, často si ani nevšimneme, že se nám vědomí rozšířilo, protože ať úzké či široké, vždy je to jediné vědomí. Jak se třeba změnilo vaše vědomí, když jste se naučili číst? Jak se změnilo vědomí lidstva, když objevilo písmo?

Všechny tyhle procesy probíhají na Zemi už tisíce let, ale v posledních letech se dramaticky zrychlují s tím, jak se rozvíjejí naše technické možnosti získávat, sdílet a přenášet informace. A s rozvojem internetu jsme se dostali do další fáze. Už jsme zažili několik celoplanetárních událostí (přistání na Měsíci, 11.září, tsunami), které pozorně sledoval celý svět – právě tyhle děje budují planetární povědomí. Už teď máme v sobě nové archetypy, které nám pomohou v další transformaci vědomí – např. obraz Modré planety tak, jak ho viděli kosmonauti. Technický vývoj dosáhl kritické meze, jejíž překročení nám umožňuje vytvořit opravdu celoplanetární vědomí. Tohle je podstata událostí roku 2012.

Proroctví o roce 2012 jsou sice stará, ale zůstala by nenaplněna, kdybychom jim neuvěřili a nevzali je za své. Jako všechna proroctví i tahle jsou samonaplňující se. V uplynulých letech probíhala debata, jestli tohle datum je opravdu to pravé, do kterého soustředíme svou pozornost a energii, prošli jsme několika kauzálními branami, které upevňovali náš záměr v tomhle roce skutečně něco udělat. Jako lidstvo jsme měli svobodnou volbu to změnit, ale naše vůle řekla, že do toho půjdeme. Takže „něco“ se stane. Říká se, že skončí svět tak, jak ho známe, že nastane konec času. Pokud svět i čas chápeme jako vnitřní děje a obrazy v lidech a v lidstvu, totálně se změní náš pohled na vesmír a na život a naše vědomí se transformuje netušeným způsobem.

Vkročili jsme do fáze obrovské akumulace vědomí, které umožňuje naše propojení s lidmi po celé planetě. Pokud jste přes internet ve spojení se 100 lidmi a z nich každý je spojen s další stovkou, tak v páté úrovni už počet vazeb je 10 miliard. Tohle umožňuje vlnám vědomí rychle obíhat planetu a zvyšovat svou sílu a to jsme v roce 2009 na začátku toho procesu, do roku 2012 bude stále sílit. Jaké jsou hranice tohoto soustředění? A co když žádné hranice neexistují? Prostě svět už nikdy nebude takový jako dosud.

Proběhlo celosvětové „referendum“, možná jste ho nezaregistrovali, protože zapojit se do něj mohli jen ti, s dostatečně rozšířeným vědomím. Sice jich na počet byl jen zlomek procenta, disponují však 90% vědomí lidstva, výsledkem je shoda na času – 21.12.2012. Je jedno, jestli staří Mayové nakonec předpovídali jiný čas, protože tohle je záležitost nás, kteří jsme právě na planetě, je to naše volba a naše rozhodnutí. Do tohoto bodu teď směřuje naše energie, na tento den se koncentrujeme. Důležité je, že to je rozhodnutí mnoha společenství a mnoha kultur, proto tam upírá své zraky mnoho mistrů, mudrců a šamanů a tak se ta chvíle stává průsečíkem dějin, zlomem a katalytickým časem.

Teď v roce 2009 jsme ve chvíli soustředění, už teď se můžeme k té události připojit a vyslat do té chvíle svá přání a naděje, naplnit jí láskou a radostí, prožít si jí dopředu a v pravém smyslu naprogramovat to, co se stane, jak se každému z nás promění život. Už teď můžeme žít to, co chceme prožívat 22.12.2012 a později. Už teď tohle dělají Avataři, Bytosti světla v lidských tělech, sní o Nové Zemi, o planetě lásky, míru a harmonie… a sny se stávají skutečností!!!!
 

HT komunita 2010

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist