Rusko si podepsalo ortel smrti

27.08.2008 00:00

 Jednostraným uznáním Jižní Osetie a Abcházie si Rusko vykopalo vlastní hrob. Pořád si hraje na precedensy, ale ten, který teď vytvořilo, se mu krutě vymstí. Rusko se prostě rozpadne. Pokud byla Gruzie malým impériem, které drží v područí dva malé národy toužící po samostatnosti, tak Rusko je velkým impériem, tyranizujícím mnoho velkých národů toužících po samostatnosti.
Uznáním Osetie a Abcházie ztratilo Rusko právo rozhodovat o osudu 5,5 milionu Tatarů, 1,6 milionu Baškirů, 1,6 milionu Čuvašů či 1,3 milionu Čečenců, jejichž území kdysi vojensky ovládlo. A už vůbec nemluvě o národech, které Rusové ovládali v minulosti a kteří z jejich impéria utekli, jako jsou Ukrajinci, Estonci, Lotyši, Litevci, Poláci, Maďaři i Češi. Všechny tyto národy mají právo na nezávislost na Rusku, na svou vlastní vládu, na svou cestu, což je víc než právo silnějšího, kterým se jedině může ohánět Rusko.

Dalším velkým problémem Ruska je obsazování Sibiře rozrůstajícím se čínským obyvatelstvem, proti kterému vymírající Rusové mohou argumentovat jen silou jaderných zbraní. Až na východ od Uralu prostě bude víc Číňanů než Rusů, stane se ze Sibiře Čína. Precedensy, které teď Rusové vytvářeji, k tomuto směřují a až se tak stane, prostě to přijmeme jako holý fakt, proti kterému Rusko nemá argument.

Rusko je mocné impérium, proto nezemře přirozenou cestou, bude zabito a s ním mnoho milionů jeho obyvatel. A to vše pro nenažranost vládců Kremlu, kterým je málo vládnout osmině souše a 140 milionům obyvatel, kterým jsou málo druhé největší zdroje ropy na světě a prostě chtějí stále víc a víc.

A kdo bude ruským katem? Sami jeho obyvatelé, Rusové i nerusové. Sami zničí Kreml, protože jedině tak bude možno ukončit války, do kterých jeho vládcové Rusko zatahují a které tu zemi zbídačují.

A jak se můžeme my na Západě k nastalé situaci postavit? Přejme lidem v ruském impériu vše, co si přejí oni. Přeju Abcházcům a Osetincům jejich nezávislost, stejně tak jí přeju všem ostatním Kavkazanům či Tatarům. Přeju Rusům jejich mocné impérium, stejně tak ho přeju Číňanům. A taky podporuju lidi, kteří už nechtějí být pod kuratelou Moskvy a chtějí svobodně žít, například Gruzince.

iDnes 2008

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist