Sex v době transformace

01.02.2011 17:57

Muži jsou břehy, kterými ženy proudí a ženy jsou cesty, kterými muži kráčí

V našem životě nic není dobře a nic není špatně a týká se to i milování a sexu, které nám dávají to nejhlubší uvědomění naší pozemskosti a zároveň umožňují spojení s Božským. Často se trápíme tím, když nám v lásce, ve vztahu či v sexu všechno nefunguje tak, jak má, ale když přijmeme sami sebe takovými, jakými skutečně jsme, změní se tyhle „problémy“ na příležitosti k našemu dalšímu růstu a rozvoji. A je důležité si uvědomovat, že i sex se v současnosti transformuje a proměňuje a spousta našich „problémů“ je způsobeno právě tím.

Spousta lidí se cítí nad zemí a ve spirituálním světě a sex považují za něco přízemního nebo neduchovního, ale opět to je jen o úhlu pohledu a o odmítání nějaké naší části, která je naší přirozeností. Ať je náš původ jakýkoliv, ať se považujeme za anděly, mimozemšťany nebo pozemšťany, žijeme v tělech a to znamená, že naše energie jsou dostatečně pozemské k milování, a naše těla mají potřeby doteku, kontaktu či intimity a pokud nejsou naplňovány, strádají.

Někteří lidé s „mimozemskou“ či „andělskou“ duší se trápí tím, jestli jsou dostatečně pozemští na milování se s „pozemšťany“, jestli jsou jejich energie kompatibilní a slučitelné, protože často mezi nimi z počátku dochází k nesouladu či neporozumění nebo jim to nefunguje v posteli. Ale pokud se ti dva milují a chtějí být spolu a spolupracovat na sladění, obava z nějaké vyšší mocí dané nekompatibility je zbytečná. Když se na to podíváme ze spirituálního světa, tak mimozemšťany jsme všichni a rozdíl je jen v době, jak dlouho jsme na Zemi. Když jsme v těle, není žádný dramatický rozdíl mezi „pozemšťany“, „anděly“ a „mimozemšťany“ a to, že sladění energií dvou milenců chvíli trvá, je běžné, obzvlášť pokud jsou oba na duchovní cestě a chtějí budovat vztah založený na duchovních principech.

Spoustě páru se teď stává, že jim to v sexu nefunguje tak, jako dřív, je to tím, že jak se měníme ve spoustě oblastí, mění se i náš sex. To, co nás vzrušovalo dosud, nás najednou nevzrušuje, cesty, kterými jsme docházeli k vyvrcholení, najednou selhávají, tělo nefunguje tak, jak jsme dosud byli zvyklí. A pokud je ta změna rychlá a nenadálá, můžeme si myslet, že je zde problém, ale je to tím, že jinak vnímáme sami sebe, svět kolem nás a tedy i našeho partnera či partnerku. Sex ve světě lásky a vědomí sounáležitosti prostě není stejný jako ve světě rozdělenosti a duality.

Jsem muž a těžko se mě popisuje ten rozdíl z pohledu ženy, ale můžu ho popsat z pohledu muže. Ten ženský pohled nechám na jiných.

V tom světě duality, který muži vnímali mnohem ostřeji a vyhroceněji než ženy, byl sex bojem dvou protichůdných energií o moc a nadvládu. Žena nebývala partnerkou a spolupracovnicí, ale kořistí a pomůckou pro uspokojování mužových potřeb. A těmi byly vzrušení, spojení a vyvrcholení a bylo jedno, co si o tom myslí či co cítí žena. To už v současnosti a tím spíše ve světě vědomí jednoty nemůže fungovat. Tam nemůže muž dojít ke vzrušení, spojení a vyvrcholení bez hlubokého vnímání ženy.

Samozřejmě stále pro muže funguje zkratka, kdy nepotřebuje být se ženou sladěný a dojde k vyvrcholení, ale tehdy vůbec neví, že tam s nějakou ženou je, protože je totálně odpojený, mimo přítomnost nebo ve světě svých fantazií. Jarda Dušek takový sex trefně popisuje jako "vyonanovat se o ženu“.

Tím, jak se my muži měníme a jak ten náš sex funguje jinak, jsme často nepříjemně překvapeni a máme obavy ze selhání nebo se nám zdá, že nedokážeme naplnit ty své potřeby a tím nás sex neuspokojuje. Ta hlavní změna je totiž v tom, že začínáme se ženou fungovat jako dvojjediná bytost, kde nelze naplnit potřebu jednoho na úkor druhého. A tahle bytost žena-muž má tu zvláštnost, že do obou jejích složek přichází vzrušení, spojení a vyvrcholení skrze ženu. To je pro nás muže velmi nečekaná informace, která je v příkrém rozporu se vším, co jsme v sexu provozovali dosud.

Když je muž opravdu na ženu napojený a vnímá jí hluboko v srdci, jeho vlastní uspokojení je pro něho až na posledním místě a první je uspokojení ženy. To chvíli partnerům dá, než se žena naplní a než se ta energie začne přelévat z ní na muže a dojde ke vzrušení, spojení a vyvrcholení. Tomu ale může zabránit to, že muž není připravený energii partnerky přijmout nebo jí přímo odmítá, protože dosud to v sexu fungovalo obráceně a muži nejsou na tuhle změnu připraveni.

Prvním krokem ke sladění je totální změna optiky a uvažování, je to o uvědomění, že se nic nestalo špatně a nikde, v ničem ani v nikom se nestala chyba. To sladění mezi partnery, kteří budují spirituální vztah, může prostě chvíli trvat. Pro muže je cesta "být přítomen" čili v tady a teď a se ženou. Cesta ženy je "zářit". Když žena září a muž je přítomen, je pro muže snadné dosáhnout vzrušení, partneři společně dojdou k vyvrcholení.

Ženy jsou od přírody mnohem dál ve vnímání jednoty, nikdy u nich nedošlo k tak velkému oddělení a dualitě jako u mužů, proto muži musí jít k ženám, aby se s nich stali lidé. Právě skrze ženy muži poznávají v úplnosti, kým skutečně jsou, bez tohoto kontaktu to prostě nikdy nezjistí a zůstanou ve světě svých fantazií, odpojení od skutečného života na Zemi (viz třeba katoličtí kněží). Ale protože jsme propojení a ten Život je náš společný a máme i společný cíl, na kterém spolupracujeme.

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode

TOPlist