Stavění merkaby

28.07.2008 11:56

Merkaba je prostředek, který propojuje vědomí v 3D světě (svět jednání, příroda, fyzikální vesmír) s 5D realitou (svět stvoření, dimenze hara), zkrze 4D svět (svět utváření, psyché, energetická pole). Pokud je aktivní, existuje zároveň ve všech třech těchto světech. My, lidé, člověk jako druh, také existujeme v těchto třech světech, ale není pro nás obvyklé uvědomovat si více než 3D realitu. To, co se teď děje, k čemu směřují meditace na Světelnou mřížku jednoty, je rozšíření vědomí nás jako jednotlivců i nás jako živočišného druhu. Je to velký úkol, ale nikdo z nás na něj není sám, máme se navzájem a máme obrovskou podporu z Nebe.

Touto podporou je i Merkaba, herbejsky vůz, je to takové taxi, které nám bylo posláno a do kterého můžeme nastoupit při cestě vzhůru. Ve své latentní, nezjevené formě v 5D je už pro každého z nás merkaba připravena (stvořena), jsou dokonce připraveny merkaby i pro naše skupiny všech velikostí i pro lidstvo jako celek. Ale jen my sami je můžeme aktivovat, realizovat je, manifestovat jejich existenci, uvědomovat si je. Aktivovaná merkaba ve 4D světě je plná světla a lásky, ve 3D světě je pak naprosto zjevná její existence.

Stavění merkaby je cvičení, kterým manifestujeme její existenci ve světě jednání. Prostě cvičíme. Těchto manifestujících cviků existuje nekonečné množství, prostým sezením v zazenu počínaje a konče třeba čtyřmi stovkami cviků v tai či. Všechna tato cvičení vycházejí z jediného bodu, tan tienu, kde se spojují všechny tři světy, a každé cvičení svým způsobem rozvíjí skrytý řád. Těchto cviků je mnoho proto, aby si každý z nás mohl najít to, které mu nejvíce vyhovuje.

Cvičení při stavění merkaby, které Vám chci představit, vychází z prostorové představy merkaby obklopující lidské tělo. Merkaba je tvořena dvěmi pravidelnými čtyřstěny se společným těžištěm. Pravidelný čtyřstěn (tetraedr) je trojrozměrné těleso v prostoru, jehož stěny tvoří čtyři stejné rovnostranné trojúhelníky. Video s merkabou je na adrese https://novazeme.ning.com/profiles/blog/show?id=1315955%3ABlogPost%3... Jak jsou tyto čtyřstěny umístěny kolem nás? Kolem lidského těla? Stoupneme si s nohama mírně rozkročenýma v pevné a stabilní pozici. Při vizualizaci merkaby si pomáháme rukama.

První čtyřstěn má trojúhelníkovou základnu ve výši našich ramen a směřuje špičkou dolů, pod naše nohy. Když stojíme, tak první hranu máme za zády, roztáhneme paže a držíme je vodorovně. Tímto cvikem jsme manifestovali první hranu merkaby. Pak natažené paže spojíme před sebou, tam je třetí vrchol základny čtyřstěnu. Čtvrtý vrchol je pod nohama, tak spojenými pažemi ukážeme k zemi. Těmito třemi pohyby jsme manifestovali první čtyřstěn.

Druhý čtyřstěn má trojúhelníkovou základnu ve výši našich kolen a směřuje špičkou nahoru, nad naší hlavu. První hranu máme před sebou a její konce, vrcholy merkaby, jsou šikmo vpravo a vlevo od nás, tam ukážeme rukama. Třetí vrchol základny máme za zády, manifestujeme ho tím, že ruce za zády spojíme. Čtvrtý vrchol máme nad hlavou a proto spojíme ruce nad hlavou. Zase jsme třemi pohyby realizovali celý čtyřstěn.

Merkaba je ovšem dynamický objekt, oba čtyřstěny se točí podél osy lidského těla a opačnými směry. A když se točí, proudí jimi energie. Směr proudění určíme podle pravidla pravé ruky jako u čaker. Prsty pravé ruky ukazují směr otáčení, palec pak směr proudění energie. U aktivní merkaby se čtyřstěny točí tak, že z jejich vrcholů pod našima nohama a nad naší hlavou vycházejí dva proudy energie, jeden k Zemi a druhý k Nebi.

Cvik k roztočení merkaby je následující: levou rukou roztáčíme čtyřstěn s vrcholem nad hlavou, pravou pak čtyřstěn směřující k Zemi. Ruce dáme tak, jakobychom chtěli sami sebe obejmout, levou rukou symbolicky uchopíme horní čtyřstěn, pravou dolní, pak prudce ruce rozpažíme s vizualizací toho, jak se čtyřstěny roztáčejí. Končíme v pozici, ve které jsme cvičení začínali, s roztaženýma ruka, které zhmotňují první hranu merkaby a cvičení můžeme opakovat.

V tuto chvíli je merkaba postavená a točící se, je aktivní. Ale míra její aktivity a efektivita toho, jak provádí svou práci, bude rozdílná podle toho, jak každý z nás celkově pracuje s energií, jak jsou naše záměry v souladu s naším nejvyšším záměrem, se záměry lidí kolem nás a se světelnou mřížkou jednoty. Cvičení na stavbu merkaby můžete provést třeba teď hned, ale jeho účinnost bude blízká nule, ne úplná nula a lepší něco než nic, ale účinnost se dramaticky zvyšuje další prací s energií ve 4D i v 5D.

Je velice učinné pokud stavění merkaby předchází meditace na laserovou linii hara (na záměr), jak je popsaná třeba na https://www.zordanaell.estranky.cz/clanky/hara-linie/hara-linie---cv...
nebo na https://novazeme.ning.com/profiles/blog/show?id=1315955%3ABlogPost%3...
kde je popsáno i to, jak tato meditace probíhá ve skupině a jak by měla proběhnout před stavbou aktivní a účinné skupinové merkaby.

Při meditacích na laserovou linii hara (na záměr) dochází k vyrovnání našeho individuálního záměru symbolizovaného laserovou linií a k jeho harmonizaci se Zemi, s lidmi kolem nás, se světelnou mřížkou. Toto vyrovnání je naprosto nezbytné pro opravdu účinné použití merkaby. To, že jsme v takovémto vyrovnání (harmonii, synchronicitě, souladu), vnímáme tak, že náš bod tan tien a těžiště merkaby jsou totožné a laserová linie prochází přesně jejím spodním a horním vrcholem. Dokud máme potíže s vizualizací tohoto rovnovážného stavu a cítíme, že třeba těžiště merkaby není totožné s naším tan tienem nebo vrcholy neleží na laserové linii, merkaba nemůže fungovat na 100% a nás čeká další práce na harmonizaci svých záměrů jak s naším nejvyšší záměrem, tak se záměry kolem nás.

Další nerovnováha se projeví potížemi při vizualizaci točících se čtyřstěnů. Většina lidí se cítí pohodlněji, když si představí, že se čtyřstěny točí opačně, než bylo popsáno výše. V takovém případě energie do merkaby vstupuje. Není to špatně, ale ukazuje to na nerovnováhu energií ve 4D a v životě, kdy se čakry točí doprava i doleva, nebo jsou tiché, deformované či roztržené a výsledkem jsou nerovnováhy ve vztazích či v těle (nemoci) a energetická těla v neharmonickém stavu. Pro maximální účinnost merkaby je důležité si uvědomit, že my sami jsme zdrojem energie, která s merkabou pohybuje, naše energie (světlo, láska) naplňuje prostor merkaby. Každý z nás je tou hvězdou. V tomto systému se pak všechny čakry točí tak, že energii přijímají. Když palec pravé ruky směřuje k tělu, prsty ukazují, jak se má čakra točit. Výdej energie pak probíhá zkrze auru, která zaplňuje merkabu. Pokud cítíme tuto nerovnováhu, můžeme s ní pracovat opět meditacemi a vizualizacemi, cvičením, aktivním sebepoznáváním a sebevyjadřováním.

Stavění merkaby je jednoduché ve svých pohybech, ale pro vytvoření opravdu účinného prostředku musíme ujít obrovský kus cesty za poznáním sebe sama, toho, kým skutečně jsme, co chceme, co je smyslem našeho života, jak jsme propojeni s druhými lidmi. Stavění může probíhat na různých úrovních, na individuální, skupinové, na úrovni lidského druhu nebo celé planety, jsou i další úrovně (sluneční soustavy, galaxie i celého vesmíru). Ale naše cesta začíná na individuální úrovni. Snadno přístupná je nám i úroveň skupin, to jsou místa, kde teď pracujeme. Meditace se světelnou mřížkou jednoty nás pak spojují s merkabami na úrovni druhu a planety.

Tohle všechno jsou přípravy, první kroky. Merkaba je ale prostředek, který má být použit k vzestupu. To je ale přímý prožitek písmem nevyjádřitelný. Určitou práci až do aktivace individuální merkaby můžeme udělat každý sám doma, ale dalším krokem je práce ve skupinách, např.společné meditace v jeden čas a na jednom místě. Tak se tvoří vyšší čakry, které umožňují aktivaci merkab vyšších úrovní. Zatím si tento stav vizualizujeme v meditacích, už to je velká práce, ale je před námi další krok, skutečně vytvořit aktivní skupinovou merkabu. Proto hledám spolupracovníky, tým, pro stavbu velké skupinové merkaby.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist