Tvoříme Novou Zemi

22.01.2011 00:34
Co to znamená "tvoříme Novou Zemi"? Co máme dělat, abychom Novou Zemi vytvořili.
 
Odpověď zní NIC. Nic nemusíme dělat. Je to o přesném pochopení toho, co znamená náš záměr "chceme tvořit Novou Zemi".

Tohle spojení má totiž dva významy. V tom konvenčním jsme v pozici malíří, pod jejichž rukama a díky inspiraci a práci vzniká něco nového. V tom druhém významu jsme barvami na štětci tvůrce a ulpíváme na plátně obrazu života a tím tvoříme Novou Zemi společně s barvami všech lidí kolem nás, společně jí tvoříme.

Jak to ilustrovat a osvětlit? Použijme příklady: Co musejí dělat stromy, aby tvořily krajinu? Co musejí dělat buňky, aby tvořily tělo? Co musejí dělat tranzistory, aby tvořily počítač? Nemusejí dělat nic. Tvořit v tomhle významu znamená být sám sebou, být v pravý čas na pravém místě. To, co je tvořeno, pak vznikne z podstaty existence, je spojením esencí jednotlivých částí, je to vyšší vědomí sounáležitosti, které vstoupilo mezi nás.

Nová Země vzniká mezi námi tím, že každý z nás je sám sebou na svém místě ve Světelné mřížce jednoty nebo v Řádu spojených srdcí. Jsme v pětidimenzionální mozaice, tvořené pixely našeho života. Jsme jako obraz složený ze šesti miliard pixelů, každý z nás má v něm místo. Narodili jsme se s tím, že chceme tohle místo (smysl život) najít a být v něm. Teď každý tohle místo hledáme tím, že se ptáme svého srdce, co chceme opravdu ve svém životě dělat, protože když to skutečně děláme, náš život přesně zapadá do té mozaiky.

A jak si jsme stále přesněji vědomí, co chceme dělat, je námi tvořený obraz Nové Země stále zřetelnější. Pak to, co děláme, není tvořením Nové Země, ale je naším vyjádřením skutečnosti, že Nová Země už existuje.

První a druhý význam afirmace „tvoříme Novou Zemi“ jsou holograficky propojeny. Jsme tvůrci a jsme ti, co jsou tvořeni, tvoříme sami sebe. Jsme obrazem i tím, kdo se na něj dívá. Jsme těmi, kteří drží štětce a malují a jsme barvami, které jsou nanášeny, protože vše je propojeno a všichni jsme jedním.

Tvořím, maluju, píšu…

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

TOPlist