Zdroje moudrosti v rukách lidí

21.01.2008 00:00

 

Poselství, která přinášejí Bytosti světla ze Zdroje se šíří světem a inspirují mnoho lidí. Záměrem Bytostí světla je seznamovat další lidi s tímto poselstvím a dodávat jim sílu a odvahu žít svůj život podle svých nejkrásnějších představ. Chceme toto poselství šířit, ačkoliv někteří lidé ho používají i k podpoře ideologií nebo náboženských představ protikladných s Novou spiritualitou Bytostí světla. Má pro nás pozitivní význam i to, když se někdo se Zdrojem seznámí prostřednictvím skupin s jejichž filozofií nesouzníme. Zdroj může používat kdokoliv, proto chceme ukázat, jak rozdílné tohle použítí může být a že poučený zájemce může rozpoznat kvalitu informací, které se k němu dostávají.
 
Na světě je mnoho skupina, které se na Zdroj odvolávají, používají vysoce inspirované texty, ale přitom šíří temnotu. Záměrem tohoto textu je popsat způsoby, jak Bytosti světla používají poselství Zdroje v kontrastu s filozofií, myšlenkami a názory šiřitelů temnoty. Tyto skupiny mají na svých stránkách a ve svých textech spoustu citátů ze Zdroje, kterými dotvrzují pravdivost svých dalších tezí, přesto jsou od Zdroje odpojeni a pohlcují světlo jak černé díry strachu. Jak se cítíte, když čtete např. o „Ještěrech z Temných světů, kteří vám chtějí dát čipy do těla (nebo vypouštějí chemikálie do vzduchu) a zotročit vás jako ubohé loutky“? Nebo že vás „ovládají síly temna (vláda USA, sionisti, zlí mimozemšťani atd.)“? Pokud je to strach a znechucení, je to přesně to, co chtějí jejich autoři docílit. Manipulují s Vaší myslí. Co tohle má společného s poselstvím lásky ze Zdroje a Novou spiritualitou? Nic.
 
Bytosti světla nejsou v žádném sporu se šiřiteli těchto informací, naše cesty jsou velmi rozdílné. Je to rozdíl mezi dosavadní spiritualitou založenou na vytváření strachu, manipulaci a hledání spásy mimo člověka a Novou spiritualitou směřující přímo k lásce, svobodě a naplňujícímu životu, kde zdrojem toho všeho je člověk. Nemáme chuť ani potřebu polemizovat s myšlenkami těchto lidí, protože záměrem Bytostí světla je přímý prožitek, proto to, o čem mluvíme a co děláme jsou prožitkové aktivity zaměřené na sebepoznání, na funkční komunikaci mezi lidmi, na společné tvoření nebo na prožitek hlubokého sjednocení a lásky mezi lidmi. Myslíme srdcem (ne hlavou). Přesto mnoho lidí ještě nedovede rozlišit mezi Bytostmi světla a šiřiteli temných zpráv, mezi informacemi přímo ze Zdroje a jejich dezinterpretací.
 
Tenhle text je určen těm, kteří se se Zdrojem poprvé seznámili prostřednictvím šiřitelů strachu nebo těm, kteří díky kontaktu se Zdrojem na tyto šiřitele narazili. Nejsou zde opakována myšlenková schemata, která tito lidé používají. Ti čtenáři, kteří je neznají, je zde budou hledat marně. Chceme svou energii a tvořivost směrovat k realitě, kterou chceme prožívat a tvořit, nikoliv na realitu, která se nám nelíbí. Na čtenáři seznámeném s obojím pak je, která realita s ním více souzní a kterým směrem vyšle svou tvořivou energii.
 
Všichni jsme jeden, toho si jsme hluboce vědomí. A také všichni čerpáme z jediného Zdroje, ať už ho nazýváme jakkoliv, Bytosti světla i všichni ostatní lidé na této planetě. Ten Zdroj je Pramenem čisté Lásky, Světla a Moudrosti, každý máme k němu přístup a každý můžeme svým způsobem vyjadřovat to, co v tomto Prameni načerpáme. Používáme k tomu slova, která právě známe, obrazy, které máme v mysli, zkušenosti, které jsme prožili. Zdroj je neomezený. My lidé jsme ale omezeni svým vnímáním, svými zkušenostmi, hmotnými těly, proto naše vyjádření toho, co čerpáme ze Zdroje, je omezené a neúplné. Tyto skutečnosti způsobují, že vyjádření dvou lidí mohou být protikladná či v rozporu, ačkoliv obě pocházejí z téhož čistého Pramene. Když si uvědomíme, že Zdroj je celistvý a bez rozporů, uvědomíme si také, že rozpory ve vyjádření jsme vytvořili my lidé, svými myšlenkami nebo systémy přesvědčení. Pravdu o Zdroji pak můžeme spatřit jedině v tom, v čem se shodujeme. Proto nás Nová spiritualita Bytostí světla vede k hledání shody ne ke zdůrazňování rozdílů. Když narazíme na rozpor, je to pro nás signál, že ani jedna strana nevyjadřuje podstatu Zdroje, že musíme hledat dál a hlouběji. Tohle hledání nekončí nalezením shody dvou polemizujících, pokračuje hledáním se třetím příchozím atd. až se zapojí všichni lidé na Zemi. Každý má přístup ke Zdroji a každý ho může vyjádřit a celistvý obraz získáme jen složením obrazů všech. V tomto je rozdíl mezi dosavadní a Novou spiritualitou. Doposavad jsme se vždy spoléhali vždy jen na jediny zdroj pravdy, říkali jsme jim proroci, vtělení bozi nebo kontakty s mimozemšťany. V Nové spiritualitě jsme zdrojem pravdy všichni.
 
Lidé se mohou dlouho přít, čí vyjádření pravdy je lepší, existuje však nějaké nezávislé kriterium, které nás může vést po cestě poznání? Věříme, že ano a tím kriteriem je láska. Opakem lásky pak je strach. Čím láskyplnější nějaké sdělení je, tím blíže ke Zdroji má, pokud vzbuzuje strach a to v jakékoliv formě (např. nenávist, násilí, beznaděj atd.) je sdělení od Zdroje odpojeno a je produktem lidské mysli. Nejčistší sdělení pak vyzařují absolutní a bezpodmínečnou lásku, nejhlubší soucit, dodávají sílu, odvahu a naději bez sebemenší stopy strachu, vždy ponechávají každému člověku svobodu volby, nesoudí ho ani nehodnotí, jestli to, co dělá nebo si myslí, je dobré nebo špatné. Nikdy nemluví o tom, co by lidé měli nebo neměli dělat, co by měli nebo neměli cítit, ale vždy vedou člověka k uvědomění, co on sám chce opravdu v životě dělat a prožívat. Tato sdělení jsou bezpodmínečná, neexistují v nich žádné „pokud“ nebo „aby“ po jejichž neuposlechnutí následuje trest (slovo “pokud“ je dokonce jasným signálem odpojenosti, viz výše „..pokud vzbuzuje strach...“). Vždy vidí člověka jako Zdroj všeho, co člověk potřebuje k životu. Člověk nepotřebuje být spasen, protože nikdy nebyl odsouzen.
 
Tohle je základní optika, kterou vnímáme veškerá sdělení,která k nám přicházení. POKUD vzbuzují strach, víme, že jsou odpojená od Zdroje. Vnímáme jedině lásku. Milujeme šiřitele temnoty, protože nám umožňují si uvědomovat, kde je světlo.
 
Láska je světlo v našich srdcích, v srdci každého z nás je neuhasitelný zdroj světla a lásky. Pokud nezáří, obalil ho mrak strachu. Zdrojem tohoto strachu ale nejsou nějaké zlovolné bytosti nebo lidé kolem nás, ten zdroj je v nás, v naší hlavě, v našich myšlenkách, v našich představách a systémech přesvědčení. Narodili jsme se a zářili jsme čistou absolutní láskou, byli jsme jí plní, ale jak jsme rostli, ostatní lidé nás přesvědčili, že si tuhle lásku musíme zasloužit, že nejsme zdrojem, ale pouhými příjemci. Dalším přesvědčením je, že lásky je na světě nedostatek, a že se musíme mnoho snažit a bojovat, abychom jí dostali. Výsledkem těchto přesvědčení je strach, že tu lásku nedostaneme, že na nás nezbyde, že zůstaneme opuštění někde v temnotách vesmíru. Kdo se bojí, je snáze manipulovatelný než člověk, který žije s radostí a září láskou. Strach s námi manipuluje, vzbuďte v lidech strach a pak jim dejte naději na spásu a máte je v hrsti, ani nepotřebujete nějaké čipy nebo peklo. Láska zmizela, zůstaly jen nedůvěra, zloba nebo nenávist.
 
Ale tohle je falešná domněnka, láska nikdy nemůže zmizet, je stále v nás, v našich srdcích, ale oddělili jsme se od ní nedůvěrou k sobě i ostatním, zlobou na sebe i svět kolem nás a sebenenávistí. Sami jsme se oddělili a jedině sami se zase můžeme připojit, nikdo jiný to za nás udělat nemůže, je to na naší absolutní zodpovědnosti. POKUD to neuděláme, trestem je život jaký vedeme dosud, plný globální nenávisti, celoplanetární zloby a mezicivilizační nedůvěry jejichž důsledkem jsou ekologická katastrofa, válečný střet civilizaci a miliardy chudých a nemocných. A to všechno jen proto, že jsme zapoměli, že my sami jsme zdrojem lásky a světla našich životů.
 
My Bytosti světla nečekáme, že tenhle svět někdo zachrání, nevyhlížíme nějakého kouzelníka, který promění lidi podle našich přání, nemáme potřebu bojovat proti žádnému zlořádu. Chceme ale žít svůj život podle svých nejkrásnějších představ, individuálních i společných.

Cesty duší 2008

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

TOPlist