Zkouška svobody slova

07.02.2006 00:00

idnes.cz 7.2.2006
Íránské noviny soutěží o karikatury holokaustu
----------------------------------------------
Íránský list Hamšahrí vyzval své čtenáře, aby zasílali karikatury holokaustu. Nejde podle něj o odplatu. Má se jednat o zkoušku, zda svoboda projevu, kterou se zaštítily evropské deníky, platí i na témata pro západ citlivá.
\"Uvidíme, zda Západ uzná svobodu slova i v případech, jakými jsou zločiny Ameriky, Izraele a holocaust, nebo je svobodný projev dobrý jen pro napadání svatých hodnot božského náboženství,\" uvedl deník.
Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád v prosinci označil holokaust za mýtus a Izrael by podle něj měl být vymazán z mapy světa. Jeho obyvatele přirovnal k nacistům.
Soutěž je reakcí na karikatury proroka Mohameda, které loni koncem září zveřejnil dánský deník Jyllands-Posten. Vlna protestů ale vzplanula až poté, kdy obrázky otiskla i norská a francouzská média.
------------------------------------------------
Jsem stejně zvědavý jako íránský deník a s chutí se připojuju k jeho soutěži. Mé "vtipy" nejsou moc k smíchu, spíš k pláči, ale jde o zkoušku svobody slova. A vy, mí drazí, jste pokusnými králíky

Zkouška svobody slova


Postarší žid v pruhovaném pyžamu a s krumpáčem v ruce pracuje v kamenolomu. Tu odlétne velká štěpina a rozsekne mu nohu. Usměvavý dozorce v elegantní nažehlené uniformě soucitně pokyne a ochotná sestřička se zlatým hákovým křížem na krku rychle přispěchá a se spoustou nejvlídnějších slov zraněného žida ošetřuje, neváhá použít ty nedražší léky a mastě a když krvácení neustává, dozorce telefonuje a v mžiku tu je letadlo, z kterého vyskočí pět chlapců od Hitlerjugen s nosítky a milého žida co nejrychleji dopraví do berlínské nemocnice, kde ho operuje osobní lékař Adolfa Hitlera. Nic nepomáhá, Herman Goring osobně daruje krev, aby našeho žida zachránil. Reihard Heydrich na poslední chvíli nabízí svou ledvinu, ale vše je marné. Žid do rána zemřel. Zdrcený Heirich Himmler přichází říct tuto tragickou noviny Adolfu Hitlerovi. Ten obrací oči v sloup a pomodlí se: "Teď už nikdo neuvěří, že žádný holokaust nebyl."

 

 

Delegace íránských jaderných expertů navštíví Osvětim, aby zde provedli inspekci obohacování uranu. Pořád se rozhlížejí, kdy uvidí někoho z MAAE nebo Rady bezpečnosti.

"U ajatolláha Chomejního," vykřikne jeden z nich, "Poláci tady tajně vyrábějí atomovou bombu a nikdo nikde. Mají úplně stejné zařízení jako my."

"Klid bratře," uklidnuje ho druhý, když procházejí kolem budovy s nápisem KREMATORIUM, "vidíš přece, že všechny jednotky na obohacování uranu jsou porouchané."

 

 

V lese u Vilniusu probíhá selekce, komando SS vybírá ze zajatců židy a rovnou na místě je střílí a hází do velké jámy, křik, pláč. Když v tom zahřmí a zableskne se a z nebe sestoupí prorok Mohamed, vznáší se půl metru nad zemí a vyjeveně se rozhlíží. Připluje k nejbližšímu esesákovi a zeptá se ho:
"Co to tady děláte?"
"Svou práci a jestli jsi ten jejich zatracenej Mojžíš nebo Abrahám, tak rychle zmiz nebo skončíš v tý díře taky."
Mohamed zděšeně uskočí a připluje k jednomu židovi: "A co tady děláš ty?"
"Modlím se a chystám se na smrt, můj bože, příjde za pár okamžiků."
"Jaký já jsem tvůj bůh pohanskej trhane."
Mohamed se rychle vznese zpátky do nebe a když je tam, úlevně říká: "Alláh je milostivý, ještě že žádný holokaust nebyl."

 

Stojí žid před nebeskou bránou a svatý Ahmadínežád se ho ptá:
"Jak jsi umřel?"
"Zabili mě v plynový komoře a pak mě spálili v peci."
"Jedeš ty neřáde do pekla. Takových lhářů jako ty jsem tam poslal už šest milionů."

 

Esesák zastřelí posledního žida ve Varšavským ghettu, hodí ho do díry, elegantně zastrčí pistoli do pouzdra a řekne svému pobočníkovi: "Poručíku, pošlete do Teheránu telegram, že po holokaustu nezůstala jediná stopa."
 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

TOPlist